Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii își pregătesc restaurantele pentru redeschidere: 'Vrem să muncim, ne-am săturat de atâta odihnă'

Evz
Restaurant

Patronii de restaurante sunt pregătiţi să-şi redeschidă businessurile. Pentru a evita răspândirea coronavirusului, aceștia au în vedere lăsarea unor spaţii mai mari între mese, a unor culoare de trecere și montarea la intrări a unor stații de dezinfectare.

Forţaţi să ţină porţile închise până la o dată încă necunoscută, proprietarii de restaurante se pregătesc pentru perioada post-criză. Antreprenorii din industrie iau în calcul mai multe măsuri de protecţie a clienţilor.

„Va trebui să lăsăm un spaţiu între mese, îl vom lăsa, culoare de trecere pe care le vom lăsa. La toate intrările ai staţii unde să-ţi poţi dezinfecta mâinile, în bar, la fel”, a declarat Radu Dumitrescu, acționar la un restaurant, relatează Mediafax.ro.

El crede că restaurantele se vor deschide la începutul lunii iunie.

Citește și: Marcel Vela, întrebat dacă se vor deschide bisericile: Biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă

„Cred că restaurantele se vor redeschide undeva la începutul lunii iunie. Toată lumea este disperată să vină înapoi la serviciu. Vrem să muncim, ne-am săturat de atâta odihnă, vrem să câştigăm bani”, a spus Dumitrescu.

Acesta conduce cinci restaurante de lux în Capitală. Spune că epidemia i-a afectat extrem de grav businessurile şi că recuperarea pierderilor va fi un proces care va dura cel puţin doi ani. Din 350 de angajaţi nu a concediat niciunul, dar a apelat la mai multe împrumuturi la bancă pentru a-i plăti.

„Acum suntem la 6,5- 7% din cifra de afaceri pe care am avut-o anul trecut, adică la pământ. Am primit banii pe şomajul tehnic cu 15 zile întârziere”, a mai declarat acționarul.

Chiar dacă restaurantele se vor redeschide, situaţia lor economică va rămâne dificilă. Guvernele din alte state au luat, astfel, măsuri, pentru sprijinirea sectorului HoReCa, cel mai afectat de criză. Guvernul francez anulează chiriile pentru baruri, cafenele şi restaurante în timpul izolării. Asta în timp ce la Bruxelles se vorbeşte despre un împrumut popular pentru a reînvia sectorul. În Austria, redeschiderea restaurantelor este planificată chiar în 15 mai.

„Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice”, a declarat luni seara premierul Ludovic Orban

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.