Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul ADEVĂRUL poate părăsi țara/ Tribunalul Olt

cristi burci

Omul de afaceri Cristian Burci și alți trei inculpați din dosarul instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Olt, privind devalizarea societății Romvag Caracal, pot părăsi țara și pot lua legătura atât unii cu alții, cât și cu martorii, după ce magistrații Tribunalului Olt au admis miercuri plângerile împotriva ordonanței procurorului prin care a fost dispusă măsura controlului judiciar față de Burci și alte trei persoane inculpate în această cauză, relatează agerpres.

Au formulat plângeri împotriva ordonanței procurorului DIICOT privind măsura controlului judiciar Cristian Burci, Ion Dinoiu (fost director Romvag), Denisa Turcu și Vilson Stancu. Toate cele patru plângeri formulate de persoanele anterior menționate, față de măsura controlului judiciar dispusă de DIICOT, au fost admise miercuri de Tribunalul Olt, conform portalului instanței.

"Admite plângerea formulată de petentul-inculpat Burci Cristian Ionel împotriva ordonanței cu nr. 25D/P/2014 emisă la data de 15 iunie 2017 de procurorul (...) D.I.I.C.O.T.—Biroul teritorial Olt. Modifica obligațiile impuse acestuia prin ordonanța contestată, în sensul înlăturării obligațiilor instituite (...) respectiv: de a nu depăși teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; de nu comunica cu ceilalți inculpați direct sau indirect pe nicio cale; de a nu se apropia de martorii din acte (...) și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect pe nici o cale; de a comunica periodic informații relevante despre mijloacele lor de existență", se menționează în soluția pronunțată miercuri, în Camera de Consiliu, de magistrații Tribunalului Olt. Soluția este definitivă.

Procurorii DIICOT Olt au reținut anul trecut, pe 28 aprilie 2016, cinci persoane, printre care și Cristian Burci, toate inculpate într-un dosar privind devalizarea Romvag Caracal. Toate cele cinci persoane inculpate în cauză au fost puse apoi sub control judiciar, măsură care a fost prelungită periodic prin ordonanță emisă de procurori.

Cristian Burci a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani și instigare la evaziune fiscală.

Procurorii DIICOT au susținut că grupul infracțional condus de Cristian Burci a devalizat Romvag Caracal printr-un mecanism tip suveică, acesta constând în împrumuturi acordate unor firme controlate tot de omul de afaceri și care nu au mai fost niciodată returnate, dar și prin vânzarea de vagoane în străinătate, folosind intermediari. Procurorii mai susțin că grupul infracțional condus de Cristian Burci a reușit să distrugă în totalitate fabrica de vagoane de la Caracal, care a ajuns ca, de la o societate cu aproximativ 4.000 de angajați, să rămână doar cu o clădire de câțiva zeci de metri pătrați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.