Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul AS Monaco a dat în judecată casa de licitaţii Sotheby's pentru 380 de milioane de dolari

Foto: http://www.luxuo.com/the-lux-list/super-rich/art-auction-in-london-christies-auction-leaves-russian-billionaire-dmitry-rybolovlev-with-a-150-million-loss.html

Dmitri Rybolovlev, miliardarul rus care deţine clubul de fotbal AS Monaco, a dat în judecată casa de licitaţii Sotheby's din New York pe care o acuză că a ajutat un dealer de artă elveţian să îl păcălească şi căreia îi cere despăgubiri de 380 de milioane de dolari, scrie AFP, informează news.ro.

Procesul este cea mai recentă acţiune a lui Rybolovlev în cazul ce îl vizează pe Yves Bouvier. Omul de afaceri îl acuză pe elveţian că l-a escrocat privind achiziţia a 38 de lucrări de artă.

Rybolovlev a cumpărat în ultimul deceniu opere de artă în valoare de peste 2,1 miliarde de dolari. Relaţia lui cu Bouvier s-a deteriorat după ce l-a acuzat că „a sustras între 500 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari” în urma preţurilor mărite voluntar.

Miliardarul rus acuză acum Sotheby's pentru că a colaborat cu Bouvier, oferindu-i estimări supraevaluate în sprijinul preţurilor recomandate de Bouvier, potrivit documentelor depuse la un tribunal american.

Casa de licitaţii i-a sugerat lui Bouvier un număr de lucrări de artă care l-ar fi putut interesa pe Rybolovlev.

Un purtător de cuvânt al omului de afaceri rus, care a făcut avere în domeniul îngrăşămintelor după căderea Uniunii Sovietice, a confirmat pentru AFP depunerea plângerii, dar nu a oferit detalii.

„Cel mai recent proces al lui Rybolovlev nu are valoare”, a spus un reprezentant al Sotheby's.

O sursă apropiată casei de licitaţii a precizat că Sotheby's nu are cunoştinţă de acţiunile lui Bouvier privind operele cumpărate.

În noiembrie 2017, Sotheby's l-a acţionat în judecată pe Rybolovlev în Elveţia şi se aşteaptă ca sistemul de justiţie din această ţară să determine faptul că nu a fost implicată în nicio fărădelege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.