Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul celebrului hotel din Odesa distrus de ruși, cândva un politican pro-rus, se dezice de propriul trecut: 'Sunt un patriot din Odesa, sunt 100% ucrainean'

grande pettine

Serghei Demidov este patronul unui hotel din Odesa distrus de bombardamentele rusești, deși în trecut era locul preferat de elita rusă. Omul de afaceri din Odesa a fost un membru proeminent al Partidului pro-rus al Regiunilor, care s-a aflat la putere în Ucraina între 2010 și 2014. Acum, el preferă să uite acea parte a vieții sale.

Demidov este vehement în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina. În calitate de director al complexului hotelier Grand Pettine de pe plajă, acest lucru este poate inevitabil - având în vedere că o mare parte a acestuia a fost demolată săptămâna trecută de o rachetă de croazieră rusă.

Demidov a declarat pentru CNN că ironia atacului nu i-a scăpat. În urmă cu zece ani, când facțiunile pro-ruse din Ucraina erau puternice, Grand Pettine a primit personalități politice și media rusești proeminente. În acea perioadă, când mișcarea pro-rusă din Odesa era la apogeu, complexul a organizat conferințe dedicate fraternității dintre Ucraina și Rusia. Una dintre acestea s-a numit "Provocările crizei globale: unitatea Ucrainei și a Rusiei".

"Mulți politicieni ruși, mulți oameni celebri din Rusia au venit aici, au stat aici", a spus el. "Politologi ruși, deputați ruși, toți acești ticăloși au venit aici".

"Toată lumea a putut vedea că hotelul nu avea muniție sau trupe desfășurate acolo. Acesta este un complex turistic de sănătate și de divertisment. Se pare că cei care dirijează aceste rachete nu înțeleg deloc unde le trimit", a declarat Demidov.

"Acest atac cu rachete ne-a lăsat fără locuri de muncă pentru cel puțin un an", a spus el.

În ceea ce privește perspectivele sale politice actuale, Demidov a spus: "Nu am avut timp să mă gândesc la asta: Sunt ucrainean, sunt un patriot din Odesa, sunt 100% ucrainean!".

Hotelul de patru stele este deținut de o companie germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.