Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul Chocolat, RETINUT: Imi cer iertare clientilor

chocolat

Patronul cofetariilor Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost reţinut în vineri dimineaţă, in urma perchezitiilor de joi care au vizat mai multe cluburi si restaurante de lux. El este acuzat că este coordonatorul unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de el au mai fost reținuți Cucona Cristian și Moroșan Mihail, iar în cazul altor 4 persoane implicate în cauza s-a dispus măsura controlului judiciar.

Patronul Chocolat ar fi folosit un soft pentru casele de marcat prin care una plătea clientul, alta vedea statul. Impozitul era mai mic, câştigul mai mare. După gratii a ajuns şi cel care a creat acest soft. Procurorii se aşteaptă ca prejudiciul în acest caz să fie cu mult peste zece milioane de euro, întrucât softul este vândut în România din 2006.

Citeste si: Descinderi de amploare in cluburi si restaurante din Capitala/ DETALII fabuloase

Tudor Constantinescu a transmis un mesaj clinetilor sai cerandu-si iertare si asigurandu-i ca Chocolat s-a dezvoltat prin munca cinstita.

“Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și 7 angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locații din București.

Voi colabora cu autoritățile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Îmi cer iertare clienților pentru expunerea la situația creată astăzi și vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălțimea așteptărilor și va mentine aceleași standarde ridicate în ceea ce privește produsele și serviciile oferite.”, a scris patronul Chocolat pe Facebook.

Procurorii au ridicat joi mai multe calculatoare de la firma care comercializa softul pentru casele de marcat, din care speră să afle câte astfel de softuri au fost vândute, dar mai ales cui. Percheziţii au fost şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. În total, procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.