Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul Samsung, condamnat la plata unei amenzi pentru uz ilegal de propofol

Lee Jae-Yong , samsung

Moştenitorul şi patronul de facto al conglomeratului sud-coreean Samsung a fost condamnat marţi la plata unei amenzi pentru uz ilegal de propofol, un anestezic puternic, informează AFP şi dpa.

Lee Jae-yong, a 238-a cea mai bogată persoană din lume conform clasamentului Forbes, a fost condamnat la o amendă de 70 de milioane de woni (52.000 de euro) de tribunalul districtului Seul.

El a fost declarat vinovat pentru că a consumat propofol de mai multe ori în ultimii ani, într-o clinică de chirurgie estetică din Seul.

Propofolul, utilizat în mod normal ca anestezic în chirurgie şi în serviciile de reanimare, este consumat uneori cu titlu recreativ ca substanţă stupefiantă. O supradoză a acestui produs a cauzat moartea artistului american Michael Jackson, în 2009.

În timpul procesului, la începutul lui octombrie, avocaţii lui Lee au susţinut că această substanţă i-a fost administrată din raţiuni medicale.

Însă "cantitatea injectată a fost foarte mare şi natura infracţiunii comise nu este lipsită de importanţă, date fiind responsabilităţile sociale exercitate de acuzat", a apreciat marţi judecătorul Jang Young-chae în verdictul său.

Lee nu şi-a exprimat punctul de vedere în timpul audierii de marţi şi s-a abţinut să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Lee Jae-yong, 53 de ani, este vicepreşedintele Samsung Electronics, primul fabricant mondial de smartphone-uri şi cipuri de memorie. El a preluat conducerea conglomeratului după ce tatăl său, Lee Kun-hee, artizanul ascensiunii spectaculoase a grupului, s-a retras din motive de sănătate. Lee Kun-hee a decedat anul trecut.

Lee Jae-yong a fost condamnat în ianuarie la doi ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, deturnare de fonduri şi alte delicte, în cadrul scandalului de corupţie care a dus la înlăturarea de la putere a fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye.

Cu toate acestea, el a beneficiat în august de o eliberare condiţionată acordată de guvernul sud-coreean, îngrijorat de consecinţe pentru Samsung, pilon al economiei acestei ţări.

Lee Jae-yong este vizat de încă o procedură judiciară, într-un alt dosar, cel privind fuziunea controversată a două filiale care a favorizat preluarea de către el a controlului asupra conglomeratului.

Samsung este de departe cel mai mare "chaebol", companii industriale de familie care domină lumea de afaceri în Coreea de Sud, a 12-a economie a lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.