Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru autobuze de evacuare a civililor au părăsit Mariupolul

wired.com
mariupol razboi ucraina

Patru autobuze de evacuare a civililor au reuşit să părăsească portul ucrainean Mariupol, a anunţat joi viceprim-ministrul ucrainean Irina Vereşciuk, informează France Presse.

Evacuările, care urmează să continue joi, intervin în momentul în care acest port strategic de la Marea Azov pare pe punctul de a cădea în mâinile Rusiei după aproape două luni de asediu, potrivit Agerpres.

Ultimii luptători ucraineni rămaşi, adăpostiţi în combinatul siderurgic Azovstal, refuză să se predea, cerând comunităţii internaţionale "garanţii de securitate" pentru a se retrage.

Câteva sute de civili, lipsiţi de hrană şi apă, s-au adăpostit acolo împreună cu batalionul 36 al armatei ucrainene şi batalionul Azov, ultimele două unităţi de luptă din Mariupol, potrivit autorităţilor ucrainene.

Moscova, care a lansat mai multe ultimatumuri luptătorilor ucraineni, este hotărâtă să cucerească acest port care să-i permită să se conecteze total cu Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, şi republicile separatiste proruse din Donbas, adaugă AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.