Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru bărbaţi din Galați au fost reţinuţi pentru camătă, şantaj şi violare de domiciliu, în urma unor percheziţii

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani din oraşul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, au fost reţinute pentru 24 de ore fiind acuzaţi de camătă, şantaj şi violare de domiciliu, conform news.ro.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Bujor împreună cu cei de la Poliţia Rurală Rădeşti au făcut patru percheziţii, după ce, în urma unui flagrant, au prins doi bărbaţi din oraşul Târgu Bujor în timp ce primeau din partea unui bărbat suma de 5.000 de lei, reprezentând dobânda la un împrumut pe care aceştia i l-ar fi acordat.

IPJ Galaţi anunţă, vineri, că, în cursul anului 2019, cei doi ar fi dat, cu titlu de împrumut, unui bărbat, din oraşul Târgu Bujor, suma de 55.000 de lei, pentru care ar fi perceput o dobândă lunară de 10.000 de lei.

Întrucât acesta nu ar fi reuşit să remită sumele de bani pretinse ca dobândă, persoanele în cauză ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă, cu distrugerea locuinţei prin incendiere şi chiar la propunerea de cedare a locuinţei sau a activelor societăţii comerciale pe care victima o deţine.

”La exercitarea actelor de intimidare asupra victimei ar fi participat şi alţi doi bărbaţi, de 33 şi 25 de ani, împreună cu care ar fi pătruns în locuinţa victimei, pentru a o determina să plătească sumele pretinse. În urma percheziţiilor, au fost găsite şi indisponibilizate sumele de 56.700 de lei, 17.060 de euro şi 300 de lire, un pistol cu bile de cauciuc şi butelie gaz şi mai multe înscrisuri necesare administrării probatoriului", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Galaţi.

Cei patru indivizi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La acţiune au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.