Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru bărbaţi din Vrancea au fost arestaţi preventiv, într-un dosar de şantaj şi cămătărie

huffingtonpost.co.za
catuse

Patru dintre cei cinci bărbaţi reţinuţi marţi într-un dosar de şantaj şi cămătărie, în urma unor percheziţii care au avut loc în municipiul Focşani, au fost arestaţi preventiv, miercuri seara, iar al cincilea a fost pus sub control judiciar, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Faţă de patru dintre persoanele reţinute ieri a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de al cincilea a fost dispusă măsura controlului judiciar", a precizat IPJ Vrancea miercuri seara, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

În cursul zilei de marţi, poliţiştii IPJ Vrancea, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani, într-un dosar penal privind persoane specializate în comiterea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie. Cinci persoane au fost aduse la audieri şi reţinute pentru 24 de ore.

Potrivit Poliţiei, bărbaţii făceau parte dintr-o grupare infracţională nestructurată care se ocupa de cămătărie şi şantaj. Aceştia acordau împrumuturi băneşti la diferite persoane, în special administratori de societăţi comerciale, sume pentru care percepeau dobânzi între 15% şi 35% pe lună, iar în cazul neachitării recurgeau la ameninţări cu acte de violenţă. Sumele împrumutate au fost estimate la aproximativ 300.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate cinci autoturisme în valoare totală de aproximativ 40.000 de euro, sumele de 21.500 de euro şi 19.100 de lei, bijuterii, o armă de vânătoare deţinută ilegal şi mai multe cuţite şi topoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.