Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru deputaţi germani şi-au anulat o vizită în Turcia

germania turcia germania

O delegaţie a deputaţilor germani şi-a anulat vizita prevăzută în Turcia, a aflat marţi AFP din surse parlamentare, în contextul în care relaţiile dintre Berlin şi Ankara sunt marcate de puternice tensiuni. Motivele acestei anulări nu au fost făcute publice. Delegaţia condusă de vicepreşedinta Bundestagului (camera inferioară a parlamentului federal) Claudia Roth (Verzii) urma să îşi exprime îngrijorarea în legătură cu situaţia din Turcia după votul pozitiv la referendumul privind extinderea prerogativelor prezidenţiale.

Deputata urmează să ţină o conferinţă de presă miercuri la Berlin. Cei patru parlamentari trebuia să viziteze de joi până duminică oraşele Ankara, Istanbul şi Diyarbakir, "capitala" zonei de sud-est majoritar kurdă, potrivit agenţiei germane de presă dpa. În program erau prevăzute discuţii cu membri din conducerea parlamentului turc, reprezentanţi ai Ministerului de Externe şi deputaţi turci, în special.

Potrivit surselor parlamentare, programul vizitei nu includea nicio vizită la baza militară Incirlik, în centrul ultimei dispute între cele două capitale. Ankara a interzis săptămâna trecută unor deputaţi germani să se deplaseze la această bază unde sunt desfăşuraţi militari germani şi care oferă suport pentru operaţiunile coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Stat Islamic, anunţă Agerpres.

Turcia nu a explicat oficial motivele care au dus la această interdicţie. Berlinul suspectează Ankara că este o pedeapsă pentru că a acordat azil politic unor militari turci care au făcut cerere în acest sens, după valul de epurări declanşate de puciul eşuat din iulie 2016. Berlinul şi Ankara, aliaţi în cadrul NATO, îşi multiplică de peste un an disputele şi crizele diplomatice, Turcia acuzând constant Germania de amestec sau susţinere a unor grupări "teroriste" cum este Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.