Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru finlandezi au fost arestați în Malaezia, pentru distribuirea de broșuri despre creștinism

www.sidro.com
steag Malaezia

Patru finlandezi, acuzaţi că au distribuit broşuri despre creştinism într-o insulă turistică din Malaezia, au fost arestaţi şi riscă până la cinci ani de închisoare, a anunţat miercuri poliţia, relatează AFP. preluată de Agerpres.

Problemele referitoare la religie sunt foarte sensibile în Malaezia, unde 60% din cei 32 de milioane de locuitori sunt musulmani. Malaezia practică în mod tradiţional un islam moderat, dar islamismul conservator este pe cale să câştige teren.

Doi bărbaţi şi două femei au fost arestaţi marţi în insula Langkawi ca urmare a unor plângeri depuse de către locuitori care au povestit că cele patru persoane distribuiau broşuri despre creştinism, a afirmat şeful poliţiei locale.

''Poliţia a arestat patru cetăţeni finlandezi în Langkawi pentru o presupusă distribuire de materiale religioase într-un loc public'', a declarat Mohamad Iqbal Ibrahim pentru AFP, adăugând că ei ''distribuiau broşuri despre creştinism''.

Finlandezii, cu vârste între 27 şi 60 de ani, au fost arestaţi la hotel de către poliţişti care au confiscat carnete, stilouri şi un rucsac. Ei au fost plasaţi în arest pe durata anchetei poliţiei. Sunt acuzaţi că au încălcat legislaţia care le interzice oamenilor să perturbe armonia religioasă. Ei riscă pedepse între doi şi cinci ani de închisoare.

Insula este cunoscută pentru jungla sa şi pentru plajele sale mărginite de palmieri. Situată în nord-vestul Malaeziei, ea atrage în fiecare an milioane de turişti.

În Malaezia se află importante minorităţi de chinezi şi indieni, care se plâng de mult timp de islamizarea crescândă a ţării.

Problemele etnice, religioase şi lingvistice sunt considerate ca fiind delicate în acest stat multietnic din Asia de Sud-Est. În 1969 au izbucnit confruntări sângeroase între malaezienii musulmani, care formează etnia majoritară, şi minoritatea chineză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.