Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru focare noi de COVID-19 au fost depistate de autoritățile din Arad, printre care un centru de îngrijiri paliative

SANADOR
testare covid

Patru focare noi de COVID-19 au fost descoperite de autorităţile sanitare din Arad, unul dintre acestea fiind într-un centru de îngrijiri paliative din localitatea Ghioroc.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că la Centrul de îngrijiri paliative din Ghioroc sunt zece persoane testate pozitiv, până în prezent, însă continuă testarea personalului şi a beneficiarilor.

Citește și: Florin Cîțu, măsuri drastice împotriva baronilor și bugetarilor: 'Vor fi controale la sânge la modul în care banul public este folosit'

La acest centru, care aparţine de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, există 22 de de paturi şi erau internaţi 19 pacienţi. Între timp, cei infectaţi au fost transferaţi pe secţiile COVID-19 ale spitalului.

Totodată, au fost descoperite focare în localităţile Gurahonţ şi Bocsig, fiecare cu peste 25 de persoane infectate până în prezent, iar "un focar este în curs de constituire în localitatea Pâncota".

"Din păcate, toate aceste focare apar acolo unde nu se respectă măsurile de prevenire. Avem echipe ale DSP, facem teste, probabil vor fi descoperiţi mai mulţi localnici infectaţi în următoarele ore şi zile. Insistăm cu recomandarea către populaţie să se poarte mască de protecţie, chiar şi în spaţii deschise dacă sunt aglomerate, să evite evenimente publice cu multe persoane, petreceri, nunţi, botezuri sau chiar întâlniri religioase", a declarat Horea Timiş.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 97: S-a deschis cel mai mare bordel politic, la Capitală

În judeţ mai sunt active şi focarele din localităţile Sâmbăteni şi Seleuş, care au fost descoperite zilele trecute, având peste 70 de persoane infectate.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 969 de persoane, dintre care 39 în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.