Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru morți și zeci de răniți, este bilanțul furiei cu care taifunul Kammuri a lovit în Filipine

Taifunul Hagibis

Cel puţin patru persoane au decedat marţi în Filipine după ce taifunul Kammuri, însoţit de vânt puternic şi ploi torenţiale, a lovit această ţară insulară şi a perturbat transportul, programul şcolilor şi alte activităţi, au anunţat poliţia şi autorităţile locale, citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani a decedat electrocutat în timp ce încerca să-şi repare acoperişul locuinţei din localitatea Libmanan din provincia estică Camarines Sur, a indicat poliţia.

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost zdrobit de un arbore care a căzut pe el în timp ce curăţa resturile din faţa casei, în localitatea Baco din provincia Oriental Mindoro.

Un alt bărbat a fost lovit de o foaie de oţel galvanizat ruptă de vânt de pe un acoperiş, în oraşul Pinamalayan, a declarat guvernatorul Hubert Dolor.

În oraşul Ormoc, un bărbat în vârstă de 38 de ani a decedat după ce a fost lovit de crengile unui copac doborât de vânt, în timp ce se deplasa cu motocicleta, potrivit poliţiei.

Kammuri a lovit luni seară regiunea estică Bicol provocând inundaţii şi pagube la zeci de locuinţe şi la un aeroport şi provocând întreruperea energiei electrice într-o zonă largă.

''Am fost loviţi de taifun'', a declarat guvernatorul Francis Escudero din Sorsogon, prima provincie afectată de Kammuri. ''Mulţi dintre copaci şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi. Eu eram în Gubat şi Prieto Diaz (oraşe), iar taifunul a fost foarte puternic'', a adăugat oficialul.

Citește și: Klaus Iohannis își anunță prioritatea mandatului: Să nu vă așteptați să încetez războiul cu PSD

Instituţiile publice şi unităţile de învăţământ au fost închise în zona metropolitană din Manila, în timp ce principalul aeroport din ţară a decis să îşi suspende activitatea timp de 12 ore, începând de la ora locală 11:00 (3:00 GMT).

Intensitatea taifunului Kammuri a slăbit marţi după ce a atins de trei ori zonele de ţărm şi se îndreaptă spre coastele vestice din apropiere de Manila, a indicat biroul de meteorologie.

Taifunul, însoţit de viteze ale vântului de 130 de kilometri la oră şi de rafale de până la 200 kilometri la oră, are o traiectorie vestică, deplasându-se cu 25 de kilometri la oră, a precizat biroul de meteorologie.

Peste 483.000 de persoane din Bicol şi provinciile învecinate au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a informat poliţia.

Aproape 7.000 de persoane au rămas izolate în porturile din Bicol şi Manila după ce paza de coastă a decis suspendarea circulaţiei ambarcaţiunilor de transport de călători.

Cel puţin 499 de zboruri internaţionale şi interne au fost anulate, fiind afectaţi circa 100.000 de pasageri.

Taifunul Kammuri - numit Tisoy pe plan local - este al 20-lea ciclon care a lovit Filipine anul acesta.

Una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Filipine în istoria recentă, taifunul Haiyan, s-a abătut asupra acestei ţări în noiembrie 2013 şi a lăsat în urmă peste 6.300 de morţi, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.