Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru nou-născuţi, transportaţi cu elicopterele SMURD către unităţi medicale

elicopter smurd

Echipajele elicopterelor SMURD au transportat către unităţi medicale, în ultimele 24 de ore, patru nou-născuţi pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate, potrivit Agerpres.

"Primul pacient, de sex feminin, în vârstă de 4 zile a fost preluat de la Maternitatea Odobeşti Timişoara şi transportat de echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU TM la Aeroportul Internaţional "Traian Vuia", fiind predat echipajului elicopterului SMURD. Al doilea pacient, de sex masculin, în vârstă de 2 săptămâni, cu malformaţie cardiacă, a fost preluat de la Maternitatea Oradea de către echipajul neonato al ISU BH şi predat echipajului elicopterului SMURD Mureş", informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe pagina de Facebook.

De asemenea, un elicopter SMURD a intervenit şi pentru salvarea vieţii unui nou-născut în vârstă de doar o zi. Fetiţa a fost preluată de la Spitalul Municipal Tecuci şi transportată aerian la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Sklodowska Curie" Bucureşti.

Echipajele de Terapie Intensivă Mobilă ale ISU BIF au fost solicitate pentru efectuarea transferului unei fetiţe de 14 zile de la Maternitatea Giuleşti la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", pentru efectuarea îngrijirilor medicale de specialitate.

"Cele 4 misiuni de salvare a nou-născuţilor din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenţie, formate din medici, piloţi, asistenţi medicali, conducători auto-paramedici şi voluntari", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.