Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane au fost ucise în atacul armat de la tribunalul din Milano

Patru persoane au murit şi o alta a fost grav rănită joi, după ce un bărbat înarmat a deschis focul în interiorul Curţii de Justiţie din Milano, un incident şocant care ridică întrebări în legătură cu deficienţele de securitate de la respectiva instanţă, transmite DPA.

Două persoane care au suferit un stop cardiac au fost declarate decedate la spital, iar o treia persoană moartă a fost găsită în interiorul Palatului de Justiţie, aparent fără răni, au precizat serviciile locale de urgenţă într-un comunicat.

O a patra victimă, transportată la spital în stare critică, a murit în timpul operaţiei, potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA. Serviciile de urgenţă au precizat că o a doua persoană a fost spitalizată, dar nu este în pericol.

Presupusul ucigaş a fost identificat ca fiind omul de afaceri Claudio Giardiello, care se afla la instanţă ca inculpat într-un caz de faliment. El a reuşit să fugă după atac, dar poliţia l-a arestat ulterior la Vimercate, o suburbie situată la jumătate de oră de mers cu maşina de centrul oraşului Milano.

Preşedintele Curţii de Apel din Milano, Giovanni Canzio, a confirmat că în urma atacului şi-a pierdut viaţa judecătorul Fernando Ciampi. Potrivit agenţiei ANSA, Lorenzo Claris Appiani, avocatul care îl reprezenta pe Giardiello în instanţă, se află de asemenea printre victime.

Potrivit mai multă relatări media, Ciampi a fost atacat în interiorul biroului său, în timp ce celelalte persoane au fost împuşcate în timpul audierii lui Giardiello. Serviciile de urgenţă au precizat că alte 'câteva' persoane au suferit răni uşoare.

Un avocat care l-a reprezentat pe Giardiello în trecut, Valerio Maraniello, a declarat pentru ANSA că acesta era "un client dificil, deoarece nu asculta niciodată de sfaturi" şi "considera că toată lumea voia să-l păcălească, fiind paranoic".

Ministrul justiţiei Andrea Orlando şi-a întrerupt angajamentele parlamentare de la Roma şi s-a deplasat la Milano. "Nu am primit niciodată informaţii despre lipsuri în ceea ce priveşte securitatea" la tribunalul din Milano, a spus el. "Trebuie să vedem dacă au existat deficienţe", a adăugat oficialul.

În Italia, vizitatorii care intră în instanţe sunt supuşi verificărilor cu detectorul de metal, însă avocaţii şi magistraţii acreditaţi sunt exceptaţi de la control. S-ar părea că Giardiello a fost lăsat să intre în clădire, fără a fi verificat, împreună cu avocatul său.

Ministrul adjunct de interne, Filippo Bubbico, a declarat pentru postul de ştiri SkyTG24 că este de 'neînţeles' cum a reuşit Giardiello să treacă de verificările de securitate. "Este o întrebare legitimă care îşi aşteaptă răspunsul", a spus el, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.