Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane din Constanța, reţinute după ce au obligat minori să cerşească în staţiuni de pe litoral

cersit

Patru persoane au fost reţinute de procurorii constănţeni pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi exploatarea cerşetoriei, în urma a şase percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Constanţa şi Bacău.

Copiii erau obligaţi să cerşească în municipiul Mangalia şi staţiunile Neptun, Jupiter şi Venus, potrivit Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, vineri, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa au pus în aplicare, pe 10 noiembrie, şase mandate de percheziţie domiciliară, patru în judeţul Bacău şi două în judeţul Constanţa, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi exploatarea cerşetoriei. Cinci persoane au fost conduse la audieri.

"Din cercetări a reieşit că, începând cu luna iulie 2022, o femeie, de 43 de ani, împreună cu alte 2 persoane (o femeie, de 27 de ani şi un bărbat, de 21 de ani) ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat alte 3 persoane (o femeie, de 30 de ani şi doi bărbaţi, de 24, respectiv 28 de ani), cu scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi exploatarea cerşetoriei, în municipiul Mangalia, cât şi în staţiunile Neptun, Jupiter şi Venus. (...) Poliţiştii au stabilit faptul că femeia de 43 de ani, în calitate de lider al grupării, ar fi acţionat, îndeosebi, pe linia coordonării, controlării şi îndrumării celorlalţi membri ai grupului, cât şi a contabilizării sumelor de bani obţinute de minorii traficaţi, asigurând totodată suvenirurile pe care minorii le ofereau spre vânzare trecătorilor", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ.

Conform sursei citate, în perioada iulie - august 2022, liderul grupării, alături de ceilalţi membri, i-ar fi determinat pe copiii săi (6 minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani) să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de suveniruri.

De asemenea, în urma percheziţiilor au fost identificaţi 8 minori, exploataţi prin obligarea la practicarea cerşetoriei. Aceştia au fost predaţi reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

"Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de 2 femei (...) şi 2 bărbaţi, (...), cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi exploatarea cerşetoriei. Cei 4 au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie formulată propunere de arestare preventivă", se mai spune în comunicat.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bacău şi Galaţi, ai IPJ Constanţa, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile Constanţa şi Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.