Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru presupuși membri ai Statului Islamic au fost arestați în Iran

teroristi jihadisti statul islamic

Forţele de securitate din sud-vestul Iranului au arestat patru persoane suspectate că aparţin unei celule a Statului Islamic care planifica atacuri, a anunţat ministrul serviciilor de informaţii Mahmoud Alavi citat marţi de agenţia de presă Tasnim, preluată de Reuters.

Potrivit ideologiei musulmane sunite extremiste a Statului Islamic, şiiţii sunt consideraţi apostaţi. Anul trecut, membri ai SI au comis atacuri asupra parlamentului din Teheran şi mausoleului fondatorului revoluţiei iraniene, ayatollahul Ruhollah Khomeini, ucigând cel puţin 18 persoane, conform agerpres

"Această echipă intenţiona să semene distrugerea în anumite zone, dar operaţiunile nu au putut fi efectuate deoarece forţele de securitate au intervenit la timp", a declarat Alavi, potrivit Tasnim.

Grupul era condus de un bărbat al cărui frate a fost ucis în timp ce lupta pentru Statul Islamic în Siria, a adăugat Alavi.

Separat, trei militanţi islamişti şi un membru al forţelor de securitate iraniene au fost ucişi în confruntări sâmbătă în nord-vestul Iranului, potrivit Gărzilor Revoluţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.