Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru sirieni ascunşi într-un autocamion, descoperiţi la Punctului de Trecere a Frontierei Zimnicea

www.politiadefrontiera.ro
migranți frontieră Serbia

Patru sirieni care intenţionau să ajungă ilegal în Germania pentru a-şi întâlni familiile au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zimnicea rutier, a informat marţi ITPF Giurgiu, într-un comunicat. Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Giurgiu, Dănuţ Cazacu, cei patru sirieni erau ascunşi într-un camion condus de un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, calorifere din Turcia pentru România, conform Agerpres.

În urma verificării mijlocului de transport, poliţistul de frontieră şi lucrătorul vamal au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este tăiat şi lipit. De asemenea, la verificarea cu sonda de detectare a CO2, aparatul a indicat o concentraţie mai mare decât valorile normale, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului de marfă. În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată au fost descoperiţi cei patru bărbaţi, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, s-a stabilit că cei patru sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Siria în Turcia, iar în Istanbul au luat legătura cu un cetăţean sirian care le-a promis, în schimbul sumei de 500 de euro de persoană, că îi va ajuta să ajungă în Germania, urcându-i în camionul plin cu calorifere. Şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbaţilor în mijlocul de transport.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar camionul, şoferul turc şi cei patru migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.