Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru țări cer Comisiei UE să finanțeze gaz suplimentar din Azerbaidjan

energyintel.com
gaze europa

Ungaria, România, Bulgaria și Slovacia au cerut Comisiei Europene să aloce fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii pentru a obține gaze naturale suplimentare din Azerbaidjan, a declarat ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto, scrie trend.az.

El a făcut aceste observații în timpul unei conferințe de presă cu ministrul economiei din Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov.

„Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii existente, construirea de noi interconexiuni și extinderea capacității celor existente. Este important să creștem numărul de interconexiuni în Europa pentru a stimula importurile de gaze din Azerbaidjan.

Szijjarto a menționat că Ungaria salută planurile Azerbaidjanului de a dubla exporturile de gaze către Europa până în 2027.

Exporturile de gaze ale Azerbaidjanului către Europa au început la 31 decembrie 2020 odată cu punerea în funcțiune a Coridorului de Gaze Sud, care cuprinde Extinderea Conductei Caucazului de Sud, Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP) și Conducta Trans Adriatică (TAP).

Exportul Azerbaidjanului de gaze naturale pe piața Uniunii Europene va ajunge la 11,6 miliarde de metri cubi începând cu 2023. Exportul total de gaze naturale din Azerbaidjan în acest an va fi de aproape 24 de miliarde de metri cubi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.