Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patrulele anti-romi din trenuri au fost interzise în Slovacia

www.gandurilaborcan.ro
tigani rromi

Guvernul slovac va interzice patrulele anti-romi în trenuri, lansate de un partid de extremă dreapta intrat în parlament după alegerile legislative din martie, a anunţat vineri Ministerul slovac al Justiţiei, relatează AFP.

Membrii Partidului Popular Slovacia Noastră (LSNS, de opoziţie) au început să patruleze în trenurile slovace în luna aprilie, după ce un băiat de 16 ani a agresat o tânără de 21 de ani pentru a-i fura portofelul într-un tren.

Citește și: Călugăriţe pe schiuri, clipul care face ravagii: Măicuțele sunt din România / VIDEO

Preşedintele acestui partid, deputatul Marian Kotleba, considerat de oponenţii săi un neonazist, l-a numit atunci pe agresor 'ţigan extremist'.

Guvernul de coaliţie condus de premierul de stânga Robert Fico a pregătit un amendament la lega privind Căile Ferate, care interzice în trenuri 'orice fel de protecţie sau de supraveghere alta decât cea oferită de poliţie', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei, Peter Bubla.

Citește și: Cât a ajuns să coste un pachet de țigări Carpați

'Obiectivul este să eliminăm situaţia nejustificată în care patrule paramilitare cutreieră trenurile publice', a declarat Abel Ravasz, însărcinat în cadrul guvernului cu problemele legate de minoritatea romă, estimată la 400.000 de membri în această în ţară cu 5,4 milioane de locuitori.

'Aceste patrule sunt controversate, în principal pentru că ele au drept scop să intimideze o minoritate - cea romă', a spus el.

Proiectul de amendament urmează să fie aprobat fără dificultate în parlament unde coaliţia lui Robert Fico dispune de 81 de locuri din totalul de 150. LSNS deţine 14 locuri, notează agerpres.ro.

Citește și: Au fost cultivate primele ciuperci în spațiu și care pot supraviețui pe Marte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.