Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Brummell spune că Marea Britanie a votat ieşirea din UE, dar nu din Europa: 'Vrem să continuăm împreună'

paul brummell

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a spus miercuri că poporul britanic nu a votat ieşirea din Europa, ci doar din Uniunea Europeană, iar Guvernul Britanic îşi doreşte să colaboreze în continuare cu UE prin crearea unui parteneriat. Ambasadorul a explicat că ţările europene se lovesc de nenumărate provocări care necesită acţiuni comune, enumerând terorismul, migraţia, securitatea cibernetică sau dezastrele naturale.

„Aşa cum ştiţi, anul trecut, poporul britanic a votat ieşirea din Uniunea Europeană, însă nu a votat ieşirea din Europa. Trebuie şi vrem să continuăm să lucrăm împreună. De aceea, Guvernul Britanic doreşte crearea unui parteneriat profund şi special între Marea Britanie şi UE. Acest parteneriat dorim să fie flexibil, dinamic şi receptiv, deoarece trăim într-o lume care prezintă oportunităţi semnificative, dar şi riscuri şi se află într-o continuă dezvoltare”, a declarat ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, la evenimentul „Apărarea şi securitatea Europei: Marea Britanie şi România după Brexit”, organizat de Ambasada britanică.

Brummell a subliniat necesitatea colaborării între Marea Britanie şi UE în ceea ce priveşte industria de apărare, pentru a face faţă ameninţărilor, precum terorismul, care evoluează rapid. El a amintit că anul acesta, poporul britanic s-a confruntat cu mai multe atacuri teroriste în care au fost implicaţi şi cetăţeni ai altor naţiuni, inclusiv români. „Unul dintre cele mai emoţionante evenimente la care am participat anul acesta a fost înmormântarea Andreei Cristea, tânăra româncă ucisă în atacul terorist de la Westminster”, a precizat ambasadorul.

Paul Brummell a mai susţinut că cele două părţi, respectiv Marea Britanie şi Uniunea Europeană, trebuie să înceapă discuţiile despre relaţiile viitoare, fiincă Brexit-ul aduce cu sine şi mai multe probleme în cooperarea în diverse domenii. „Oamenii şi companiile din Marea Britanie şi UE merită claritate şi siguranţă pentru viitor. Timpul trece şi aceste aspecte sunt prea importante pentru a nu fi discutate în profunzime acum”, a subliniat ambasadorul Marii Britanii, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.