Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Pogba va fi audiat de Tribunalul antidoping italian la 18 ianuarie

Paul Pogba

Internaţionalul francez al echipei Juventus Torino, Paul Pogba, depistat pozitiv la testosteron în luna august, va fi audiat la 18 ianuarie de Tribunalul antidoping italian, a anunţat marţi presa italiană.

Potrivit La Gazzetta dello Sport şi site-ului televiziunii Sky Sport, audierea, programată pentru ora locală 14.30 (15.30 - ora României), va avea loc la Stadionul Olimpic din Roma.

Contactat de AFP, Tribunalul antidoping italian nu a răspuns încă, în timp ce anturajul lui Paul Pogba a refuzat să comenteze.

Săptămâna trecută, procuratura antidoping din Italia a cerut o suspendare de patru ani împotriva campionului mondial din 2018, în conformitate cu Codul Mondial Antidoping. Totuşi, această suspendare poate fi redusă la jumătate dacă francezul demonstrează că nu a folosit intenţionat substanţa respectivă. Ea poate fi chiar limitată la câteva luni, dacă utilizarea substanţei a avut loc "în afara competiţiei şi nu are legătură cu nivelul său de performanţă"

Pogba, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat pozitiv la testul antidoping în luna august, în timpul meciului dintre Udinese şi Juventus, din prima etapă a campionatului italian, la care nu a participat. Mijlocaşul, al cărui sezon 2022-23 a fost perturbat de accidentări şi probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu la 11 septembrie, înainte ca al doilea test pe care l-a solicitat să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron, o lună mai târziu.

Pentru a explica testul antidoping pozitiv, anturajul lui indicase că metaboliţii de testosteron proveneau dintr-un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul îl consultase în Statele Unite

Testosteronul, hormonul responsabil de fertilitatea şi sexualitatea masculină, favorizează dezvoltarea musculară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.