Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Simon a susținut concertul său de adio în Queens

rollingstone.com
Paul Simon

Muzicianul american Paul Simon a susţinut ultimul său concert din turneul de adio, sâmbătă, în Queens, la doar câteva minute de locul unde a copilărit, potrivit nme.com.

Concertul intitulat "Homeward Bound - The Farewell Performance" a avut loc la Flushing Meadows Corona Park, în cadrul căruia Paul Simon a interpretat 26 de piese de pe tot parcursul carierei sale, informează news.ro

Muzicianul a explicat decizia sa de a cânta ultimul concert la Flushing: "Pare mai mult soartă decât coincidenţă să fiu nevoit să susţin ultimul show din turneul final la Flushing Meadows Corona Park".

El a adăugat: "Puteam să merg cu bicicleta de acasă până în parc în aproape 20 de minute când eram copil. Vă mulţumesc tuturor pentru călătorie, m-am distrat de minune".

Printre cele mai cunoscute piese ale sale cântate sâmbătă se numără: "The Boy in the Bubble", "Me and Julio Down by the Schoolyard" şi "Bridge Over Troubled Water". Artistul a încheiat cu clasicele "Graceland", "The Boxer" şi "The Sound of Silence".

Paul Simon a susţinut în ultimii doi ani concerte pentru promovarea celui mai recent album al său, „Stranger to Stranger”, apărut în 2016. În acelaşi an, el a declarat pentru New York Times: "Showbiz-ul nu mai prezintă interes pentru mine... O să văd ce se întâmplă când voi renunţa. Atunci voi vedea cine sunt. Dacă sunt o persoană defnită de ceea ce am făcut”.

De-a lungul carierei, Paul Simon a susţinut mai multe concerte memorabile în Hyde Park, unul dintre ele fiind "Farewell" din 1993, când s-a reunit pe scenă cu Art Garfunkel.

Anul trecut, el a lansat filmul albumului live "The Concert in Hyde Park", care documentează spectacolul susţinut la Hard Rock Calling Festival în 2012.

Paul Frederic Simon, născut pe 13 octombrie 1941, în Newark, într-o familie de evrei maghiari, este cantautor cunoscut pentru succesul avut în formula Simon & Garfunkel, începând cu anul 1965, alături de partenerul său muzical Art Garfunkel. Paul Simon a scris majoritatea cântecelor grupului, între care se numără trei ce au ajuns pe primul loc în topul single-urilor din Statele Unite - "The Sounds of Silence", "Mrs. Robinson" şi "Bridge over Troubled Water". În 1970, în culmea succesului, Simon şi Garfunkel s-au despărţit, iar Paul Simon a început o carieră solo de succes.

Pentru activitatea lui solo şi colaborativă, Paul Simon a câştigat 13 premii Grammy. În 2001, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.