Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Stănescu iese tare în scandalul pensiilor: USR și AUR să lase ipocrizia deoparte

stiripesurse.ro
Paul Stănescu

„Această lege a pensiilor este una corectă și va elimina nedreptățile care încă persistă în prezent”, afirmă secretarul general al PSD, Paul Stănescu. El cere AUR și USR „să lase ipocrizia la o parte” și să voteze legea pensiilor.

„PSD și-a asumat majorarea pensiilor și s-a ținut de cuvânt o dată în plus. Mă bucur că am reușit să convingem și partenerii de coaliție să mergem mai departe în Parlament cu legea pensiilor, pentru că acest acord reprezintă o decizie corectă și de bun-simț. Este drumul normal spre decență, spre o Românie mai echitabilă. Rațiunea, dialogul politic civilizat și așezat, dar mai ales respectul față de cei care au muncit și au plătit taxe pentru această țară, au avut câștig de cauză și de această dată, în fața trăncănelii politice inutile și isterice. Chiar dacă nu avem nevoie de niciun sprijin politic suplimentar pentru a adopta proiectul legislativ, cred că este o obligație morală și a celorlalți să spună unei legi care majorează pensiile de două ori în anul 2024. În caz contrar, să explice chiar propriilor familii de ce sunt împotriva intereselor legitime ale părinților și bunicilor lor”, scrie pe Facebook Paul Stănescu.

El face apel la AUR și USR „să lase ipocrizia la o parte”.

„Altfel, vorbim de demagogie și de rea-voință, când găsesc tot felul de pretexte și susțin că nu pot fi crescute pensiile, pentru că nu există bani. Principiul PSD este unul simplu și clar: trebuie să dăm mai mult celor cu venituri mici. Această lege a pensiilor este una corectă și va elimina nedreptățile care încă persistă în prezent. Din ianuarie 2024, toate pensiile vor crește, apoi din septembrie se vor mări din nou, dar diferențiat: mai mult pentru cei dezavantajați, mai puțin pentru ceilalți”, încheie Stănescu.

Proiectul legii pensiilor intră luni în dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat.

„Toate aspectele legate de Legea Pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție.

Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare”, anunța luni premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.