Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Stănescu: Vom declanșa un mare război politic! Klaus Iohannis suferă de miopie politică gravă!

PSD
Paul Stănescu

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă, miercuri, că ”PNRR nu poate fi trimis la Bruxelles fără consultarea PSD”. Stănescu susține că în cazul în care Klaus Iohannis și Florin Cîțu nu vor consulta PSD, atunci va fi declanșat un mare război politic.

”Klaus Iohannis i-a scos din cap pretenţiile premierului Cîţu de şef al Comitetului pentru normalitate. I-a transmis că ora exactă se dă doar de la Cotroceni. A vrut să arate că el este şeful, el trebuie să ia caimacul. Dacă simte că lucrurile sunt spre bine, iese în conferinţe, dar dacă nu, tace şi îi lasă pe membrii Guvernului să se încaiere între ei. N-a zis nimic în scandalul muşamalizării datelor despre românii morţi în pandemie. N-a scos o vorbă despre cum au fost manipulate cifrele şi statisticile. N-a ieşit în conferinţă de presă ca să explice de ce nu au reuşit să aducă bani pentru agricultorii noştri prin PNRR. Iar acum, campania de vaccinare a devenit o nouă vânătoare a succesului, o competiţie politică. Fiind strâns cu uşa de îndeplinirea planului de 5 milioane de români vaccinaţi, vrea cu orice preţ un trofeu. Aşa a ajuns la concluzia că şi primarii PSD ar fi buni la ceva”, a transmis, miercuri, Paul Stănescu, într-un comunicat de presă.

Secretarul general al PSD afirmă că preşedintele Klaus Iohannis ”bate la uşa primarilor PSD fără să aibă un dialog cu PSD”.

”Dacă nu a înţeles nici până acum cu aroganţa sa prezidenţială că cel mai mare partid din România, cel care a câştigat alegerile parlamentare, care are cei mai mulţi aleşi locali şi parlamentari, nu poate fi ignorat, înseamnă că suferă de miopie politică gravă. PSD a propus de mai multe ori Guvernului să lupte cu pandemia umăr la umăr, într-un efort politic comun. Le-am întins mâna din respect pentru români şi sănătatea lor, dar Iohannis şi liberalii lui au refuzat. Aşteptăm dialogul privind PNRR, dar dacă aroganţa lor incompetentă îl va bloca, vom declanşa un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor. Nu-i vom lăsa pe liberali şi userişti să facă harcea-parcea PNRR-ul, pentru că aşa cum am mai spus, nu este al lui Cîţu şi al camarilei lui din Guvern, ci al românilor”, a mai transmis Paul Stănescu.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a făcut, luni, un apel către PSD pentru aprobarea în Parlament în cursul lunii curente a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. El afirmă că nu a observat propuneri concrete ale PSD privind PNRR, cu excepţia celei referitoare la Educaţie, care este îndeplinită deja.

Vicepremierul Dan Barna afirmă că în legislaţie nu este prevăzută necesitatea unui vot al Parlamentului pe proiectele prezentate de Guvern în relaţia cu Comisia Europeană, însă susţine prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în faţa Parlamentului, "tocmai pentru a transmite foarte clar mesajul că acest program trebuie să aibă o susţinere politică generală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.