DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Paula Pîrvănescu, secretar de stat: 'Antreprenorii reprezintă coloana verticală a oricărei economii'

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Antreprenori români şi străini au dezbătut, vineri, la Palatul Parlamentului, subiecte de interes pentru IMM-uri, precum importanţa conectivităţii şi digitalizării, stimularea spiritului antreprenorial şi contribuţia IMM-urilor, a companiilor de tip start-up şi scale-up la competitivitatea pieţei interne a Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Paula Pîrvănescu, secretar de stat în minister şi moderatorul evenimentului dedicat antreprenorilor 'Connecting Europe through entrepreneurship and innovation' le-a transmis celor prezenţi convingerea sa că antreprenoriatul contribuie decisiv la dezvoltarea economică, informează agerpres.ro.

'Antreprenorii, fie oameni de afaceri sau companii locale şi internaţionale, reprezintă coloana verticală a oricărei economii', a spus Paula Pîrvănescu.

Rolul roboticii, digitalizarea industriei şi serviciilor, rolul tehnologiei cloud în viitorul roboticii, răspunsul politicilor europene la nevoile industriei au fost temele dezbătute de antreprenori de succes din România, Franţa, Malta, Bulgaria, Ungaria, Marea Britanie.

'Ca fost antreprenor, cred că trebuie să rămânem uniţi pentru că numai împreună putem fi mai puternici, în special în perspectiva competiţiei acerbe pe care o veţi înfrunta dacă veţi dori să vă dezvoltaţi afacerea în afara graniţelor ţării', a subliniat secretarul de stat în MMACA.

În acest context, oficialul român i-a asigurat pe participanţii la dezbatere de susţinerea permanentă a MMACA, prin programele derulate pentru sprijinirea investitorilor, valorificarea iniţiativei antreprenoriale şi transformarea sa în afacere de succes. În acest sens, relansarea spiritului antreprenorial, reducerea sarcinii de reglementare, accesul la finanţare şi accesul la pieţe şi internaţionalizare reprezintă direcţii prioritare în politicile publice în domeniu.

'Sunt convinsă că, împreună, vom continua să dezvoltăm un mediu de afaceri atractiv, benefic şi prietenos, prielnic demarării afacerilor şi investiţiilor pe care le consideram esenţiale pentru dezvoltarea mediului economic', a mai adăugat oficialul MMACA.

Evenimentul dedicat antreprenorilor a avut loc în contextul Reuniunii informale a miniştrilor responsabili pentru competitivitate (Piaţă Internă şi industrie), desfăşurată în perioada 2-3 mai 2019, la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.