Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pauliuc (PNL): Suntem mai aproape de Schengen datoritã polițiștilor de frontieră  

arhiva personala
Pauliuc Nicoleta

Preşedintele Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc (PNL), a lăudat activitatea poliţiştilor de frontieră români în contextul presiunii uriaşe generate de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Senatoarea liberală a apreciat atât gestionarea eficientă a crizei umanitare, cât şi împiedicarea intrării în ţară a unor persoane care să creeze probleme de ordine publică.

“Au intrat în România peste 1,7 milioane de ucraineni şi nu au fost generate în nicio clipă probleme de ordine şi siguranţă publică. Asta în contextul în care există o mitologie (cu argumente) privind acţiunile unor rackeţi din ţara de la nord. Ei bine, poliţiştii de frontieră români nu numai că au gestionat cum trebuie situaţia umanitară, dar au făcut excelent această triere care a protejat şi societatea românească de intrarea în ţara a unor indivizi care ar fi putut să genereze dezordine”, a declarat Pauliuc la ceremonia prilejuită de aniversarea Zilei Poliţiei de Frontieră Române.

În opinia şefei Comisiei de Apărare din Senat, profesionalismul poliţiştilor de frontieră români este recunoscut atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Ca argument în acest sens, au fost oferite luările de poziţie ale conducătorilor unor instituţii internaţionale şi articolele din presa occidentală în care este apreciată contribuţia în gestionarea crizei umanitare.

“Personal, am avut ocazia de câteva ori să merg în diverse puncte de trecere a frontierei alături de oaspeţi străini pentru că aceştia voiau să vadă cum arată fluxul de migranţi şi cum se desfăşoară procesul de procesare a informaţiilor în astfel de situaţii – unanim, concluzia a fost aceeaşi: Poliţia de Frontieră a făcut o treabă excelentă. Şi tuturor acestor oaspeţi, invariabil, eu le-am spus aceleaşi lucruri: priviţi cât de bine se descurcă cei care apără hotarele României şi frontiera estică a UE şi aduceţi-vă aminte cum au gestionat ţări din Vestul Europei criza migranţilor sirieni când oamenii erau băgaţi în cuşti, în ţarcuri cu bariere şi se formau cozi uriaşe”, le-a transmis Nicoleta Pauliuc poliţiştilor de frontieră din România.

În opinia senatoarei PNL de Ilfov, este doar o chestiune de timp şi proceduri până ce România va fi primită în Spaţiul Schengen, iar activitatea Poliţiei de Frontieră a contribuit la accelerarea demersurilor instituţionale pentru atingerea acestui obiectiv naţional.

“Mai mult decât eforturile politice făcute de Guvernul României şi Administraţia Prezidenţială, mai mult decât lobby-ul intens făcut în planul politicii externe, acţiunile poliţiştilor care apără graniţele ţării, în această ultimă jumătate de an, reprezintă argumentul cel mai bun pe care îl avem pentru această solicitare legitimă de acces în Schengen. Poliţia de Frontieră din România este, în evaluarea mea, cel puţin la fel de bine pregătită precum cea din Germania sau Franţa”, a concluzionat Nicoleta Pauliuc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.