Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pavel Popescu și colegii parlamentari s-au dus în 'inspecție' peste Dîncu și generalii din MApN

www.facebook.com
Pavel Popescu

Parlamentarii din Comisiile pentru apărare au avut luni o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Apărării Naţionale cu reprezentanţi ai instituţiei, ministrul Vasile Dîncu subliniind, cu această ocazie, importanţa organizării unor astfel de activităţi, atât din punctul de vedere al exercitării controlului democratic cu privire la activitatea instituţiei militare, cât mai ales din nevoia constantă de sprijin pe care MApN o are din partea puterii legislative pentru atingerea obiectivelor şi misiunilor constituţionale.

"Mă bucur că aţi acceptat invitaţia pe care am făcut-o încă din luna decembrie, de la preluarea mandatului de ministru, de a ne vizita, pentru a vă informa în mod direct cu privire la starea reală a armatei noastre, felul în care ne pregătim şi antrenăm resursele umane, stadiul modernizării înzestrării şi proiectele de viitor. Avem nevoie să lucrăm împreună şi vă asigur că vă vom propune mult mai des astfel de întâlniri, inclusiv în teritoriu, pentru a vedea unităţile noastre militare şi a vă întâlni cu oamenii noştri angrenaţi în misiuni", a declarat Vasile Dîncu, informează Agerpres.

Din punct de vedere al sprijinului parlamentar, ministrul Apărării Naţionale a subliniat nevoia de adoptare într-un timp cât mai scurt a unui pachet legislativ esenţial pentru o mai bună adaptare a organismului militar la contextul, standardele şi exigenţele actuale, astfel încât să poată fi implementate măsuri eficiente pentru creşterea rezilienţei naţionale şi întărirea capacităţii de luptă a structurilor militare.

"Este nevoie de flexibilitate acţională şi de adaptare a instrumentarului aflat la dispoziţia armatei pentru o poziţionare eficientă în faţa paletei de ameninţări care se manifestă în prezent în mediul de securitate prezent şi viitor. Vorbim, în special, despre Legea privind managementul integrat al situaţiilor de criză la nivel naţional, Legea privind securitatea şi apărarea cibernetică, o serie de completări ale Legii nr. 446 din 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, care trebuie adusă în actualitate, plus un proiect normativ care ţine de activitatea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale", a precizat ministrul Dîncu.

Şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, împreună cu şefi şi reprezentanţi ai unor structuri centrale, a prezentat senatorilor şi deputaţilor prezenţi o informare cu privire la situaţia de securitate din regiune, măsurile inter-instituţionale pregătite la nivel naţional pentru gestionarea potenţialelor efecte rezultate din evoluţiile posibile ale situaţiei din Ucraina, precum şi priorităţile şi obiectivele Armatei României pentru anul 2022 şi perspectiva următoare.

Membrii Comisiilor de apărare s-au informat şi cu privire la alte subiecte de interes din sfera securităţii şi apărării, aflate în competenţa Ministerului Apărării Naţionale, mai arată sursa citată.

"Discuţiile dintre MApN şi membrii Comisiilor de apărare din Parlament sunt absolut necesare pentru ca noi să putem adopta cadrul legislativ şi să alocăm resursele de care Armata are nevoie pentru a-şi îndeplini misiunile. Pentru următoarea perioadă, prioritatea noastră, în conformitate cu Strategia Naţională de Apărare, este să actualizăm legislaţia în domeniul securităţii naţionale", a spus preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, Nicoleta Pauliuc.

La rândul său, deputatul Pavel Popescu, preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, a asigurat conducerea MApN de întregul sprijin al comisiei.

"Aşteptăm cu mare interes pachetul legislativ de care aveţi nevoie, pentru a putea declanşa procedurile parlamentare care să asigure o adoptare cât mai rapidă. Suntem cu toţii de acord că, mai ales în actuala situaţie de securitate, România are nevoie de un cadru legislativ care să îi permită adoptarea în mod oportun a măsurilor din domeniul securităţii şi apărării, în raport cu ameninţările potenţiale. Îi îndemn pe toţi membrii Comisiei să dăm dovadă de solidaritate, indiferent de culoare politică, pentru sprijinul instituţiilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate", a transmis Pavel Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.