Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paza de coastă italiană a salvat 305 migranţi înghesuiţi într-o ambarcaţiune, aflată în dificultate

Black News
migranti salvati

Paza de coastă italiană a salvat 305 migranţi care încercau să ajungă în Europa la bordul unei ambarcaţiuni supraîncărcate, ce s-a confruntat cu probleme în largul insulei mediteraneene Lampedusa, se arată într-un comunicat vineri, potrivit Reuters.

Două vedete ale Pazei de coastă au ajuns la ambarcaţiune în timp ce aceasta se afla la aproximativ 20 de mile de coasta italiană. Printre cei salvaţi se numără 17 femei şi şase minori, potrivit Agerpres.ro.

Operaţiunea de salvare a fost îndeosebi complicată din cauza dimensiunii reduse a ambarcaţiunii şi a temerilor că s-ar putea răsturna din cauza numărului mare de persoane la bord, relevă comunicatul Pazei de coastă.

Italia a înregistrat în ultimele luni sosirea unui număr crescut de ambarcaţiuni cu migranţi, în timp ce sute de persoane salvate pe Mediterana se află în prezent la bordul a trei nave aparţinând unor societăţi de caritate, care aşteaptă să acosteze într-un port sigur.

Nava Geo Barents, operată de organizaţia Medici fără frontiere (MSF), a declarat pe Twitter că transportă peste 430 de persoane pe care le-a salvat în mai multe operaţiuni distincte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.