Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PC-PLR dau mana cu PNL si sustin anchetarea lui Ponta / DOCUMENT

handshake, mana

PNL a depus la Camera Deputatilor o cerere de infiintare a unei Comisii de ancheta privind o datorie de 600 de milioane de dolari a Rompetrol pe care Guvernul a sters-o printr-un memorandum. Interesant este ca aceasta Comisie de ancheta care il vizeaza pe premier este sustinuta si de membri PC-PLR care sunt parteneri ai PSD la guvernare.

"PNL cere infiintarea unei Comisii pentru anchetarea modului in care Guvernul Ponta a aparat si respectat interesele nationale pentru recuperarea a peste 600 de milioane de dolari, datorie din partea Rompetrol. Aceasta solicitare a fost semnata de 95 de colegi parlamentari, apartinand grupului PNL, DP, PC-PLR, si deputatilor neafiliati PSRO", a declarat deputatul PNL Andreea Paul.

Iata cateva intrebari pe care PNL le pregateste guvernului:

"De ce statul roman nu a incasat niciun leu din datoria de 600 mil de dolari de la Rompetrol?

Cum au votat reprezentantii statului cand s-a luat decizia intrarii in insolventa?

Care sunt companiile care vor beneficia de acelasi mecanism de stergere a datoriilor?

De ce nu a salvat Ponta Oltchim in acelasi fel in care a procedat cu Rompetrol?"

Andreea Paul mai aminteste faptul ca desi actionarul majoritar al Rompetrol, KazMunayGaz, s-a angajat sa creeze un fond de investitii de un miliard de dolari insa memorandumul negociat de acestia cu Guvernul Ponta nu prevede un termen pana la care acesta sa fie creat si nici sanctiuni in cazul in care KazMunayGaz nu isi respecta angajamentele.

"Ucenicul Ponta isi depaseste maestrul Nastase in escrocheria Rompetrol.

Premierul si echipa desemnata pentru negociere, ilegal nu au aparat interesul statului roman. Minciuna premierului - crearea unui fond de investitii de 1 miliard de dolari care s-a dovedit a fi un fum. Nu s-a vazut niciun leu. Mai devreme sau mai tarziu orice nemernicie iese la suprafata.

Singurul efect al memorandumului (n.r. emis de Guvern si semnat de premier) a fost ca Rompetrol a scapat de litigiile de 600 de milioane de dolari. Statul nu s-a ales cu nimic. Nici cu un fond de investitii de 1 miliard de dolari, nici cu actiuni de 200 de milioane de dolari.

Memorandumul nu prevede un termen pentru indeplinire a promisiunilor actionarului majoritar al Rompetrol, nici sanctiuni pentru neindeplinirea promisiunilor.

600 de milioane de dolari echivaleaza cu 6 spitale noi construite. Unei firme i-au fost facute cadou aceste milioane. Guvernul Ponta nu ne-a oferit nici macar un spital nou de atunci", a mai explicat Andreea Paul.

Hotararea de infiintare a Comisiei de ancheta.pdf

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.