Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PCAB solicită Senatului o situație cu proiectele de lege privind dronele

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Direcţia legislativă a Senatului va elabora, până săptămâna viitoare, un punct de vedere referitor la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti privind existenţa în procesul legislativ a vreunui proiect referitor la regimul dronelor, a decis luni Biroul permanent al Camerei superioare a Parlamentului. 

"Avem o adresă primită de la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. E o întrebare dacă avem în procesul legislativ chestiuni legate de reglementarea situaţiei dronelor. Şi am discutat în Biroul permanent, am solicitat un punct de vedere de la Direcţia legislativă a Senatului. Din câte am înţeles, în acest moment nu se află. Dar aşteptăm săptămâna viitoare în Bp un răspuns oficial, ca să îl putem transmite mai departe", a afirmat vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, după şedinţa Biroului permanent, scrie agerpres.ro.

Fosta şefă AEP, între Băsescu şi Dragnea: 'Am primit un telefon de la preşedinte'


"În interesul cercetărilor desfăşurate în cauza de mai sus, vă rugăm să ne comunicaţi dacă există pe rolul Senatului, depus spre aprobare, vreun proiect de lege privind regimul dronelor, iar în sens afirmativ vă rugăm să ne comunicaţi, în copie sau în format electronic, reglementarea iniţială", se arată în adresa trimisă conducerii Senatului de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, semnată de procurorul Claudiu Neagoe şi analizată luni în Bp al Camerei superioare. 

Întrebat în ce cauză este solicitat documentul, Manda a spus: "Săptămâna viitoare vom da răspunsul şi public şi celor de la Parchet. Pe noi nu ne-a interesat foarte mult în detaliu care este cauza. Acesta este documentul care a venit la Bp şi noi nu am făcut altceva decât să ne pregătim să dăm un răspuns. (...) Nu cunosc de ce solicită această informare, dar suntem pregătiţi, ca instituţie transparentă a statului, să prezentăm acest punct de vedere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.