Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PDL cere demisia lui Dragnea

pdl

Alin Tise a afirmat ca descentralizarea României gândita de vicepremierul Liviu Dragnea a devenit un proiect compromis, în care românii nu mai au încredere.

"PDL solicita demisia de urgenta a vicepremierului Liviu Dragnea, dupa ce Curtea Constitutionala a României (CCR) a publicat, joi, motivarea deciziei prin care s-a declarat neconstitutional proiectul Legii descentralizarii, elaborat si asumat de vicepremier. Promovarea unui proiect ilegal de catre Dragnea, demonstreaza incompetenta acestuia si cred ca o astfel de persoana incompetenta nu poate sa se ocupe mai departe de un astfel de proiect extrem de important pentru tara. Descentralizarea României gândita de Dragnea a devenit un proiect compromis, în care românii nu mai au încredere. Acesta trebuie sa raspunda în fata românilor, trebuie sa plece si sa lase locul unei persoane care are cunostintele necesare realizarii unui proiect decisiv pentru modernizarea tarii", a spus Tise, potrivit mediafax.ro.

Potrivit lui Alin Tise, CCR a aratat în motivare ca Legea descentralizarii promovata de Dragnea este neconstitutionala pentru ca nu respecta "Legea - cadru nr. 195/2006, care prevede realizarea de masuri pregatitoare ale procesului de descentralizare, studii de impact, standarde de cost si sisteme de indicatori de monitorizare".

Curtea Constitutionala a decis, în 10 ianuarie, ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea în Parlament în luna noiembrie 2013, este neconstitutionala, admitând sesizarea formulata de parlamentarii PDL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.