Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe cine aruncă vina Phenianul pentru asasinarea lui Kim Jong-nam: 'Este un COMPLOT'

Recentul "incident" care a avut loc în Malaezia este "un complot politic" al Statelor Unite şi Coreii de Sud de care vor beneficia doar ţările inamice, a declarat joi un diplomat nord-coreean aflat la post în capitala chineză Beijing, informează Reuters, conform agerpres.

Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost ucis pe 13 februarie după ce, potrivit poliţiei malaeziene, două femei - o indoneziancă şi o vietnameză - i-au aruncat în faţă agent neurotoxic VX, extrem de puternic, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

ATAC ARMAT într-o şcoală din Franţa. Trupele speciale intervin - FOTO

"Recentul incident care a avut loc în Malaezia a fost în mod clar un complot politic al SUA şi Coreii de Sud pentru a afecta reputaţia RPDC şi răsturna regimul RPDC", a declarat diplomatul Pak Myong Ho într-o conferinţă de presă, folosind numele oficial al ţării, Republica Populară Democrată Coreeană. "Singurele părţi care vor beneficia de pe urma acestui incident sunt ţările inamice", a adăugat el.

Pe de altă parte, poliţia malaeziană a anunţat joi că familia lui Kim Jong-nam şi-a dat consimţământul ca Malaezia să se ocupe de cadavru, notează agenţia DPA.

Adjunctul şefului poliţiei naţionale Noor Rashid Ibrahim a declarat reporterilor că familia lui Kim "şi-a dat acordul" ca guvernul să stabilească ce se va întâmpla cu cadavrul.

El a confirmat totodată că trupul lui Kim, identificat oficial săptămâna trecută, a fost verificat cu ajutorul unei "probe de ADN de la o rudă". El nu a dezvăluit numele acestui membru de familie şi nici modul în care Malaezia a obţinut proba.

LUARE de OSTATICI într-o bancă din Germania. Situaţia este în desfăşurare - FOTO/VIDEO

Poliţia malaeziană le-a acuzat pe cele două femei, vietnameză şi indoneziancă, de uciderea lui Kim Jong-nam.

Joi, agenţia de presă de stat din Malaezia, Bernama, a anunţat că poliţia malaeziană a primit o "alertă roşie" emisă de Interpol pentru arestarea a patru nord-coreeni urmăriţi în legătură cu crima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.