Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe cine sacrifică Victor Ponta în campania prezidențială

În dorința de a câștiga Președinția României Victor Ponta aplică în campania electorală deviza „după noi potopul”. Victor Ponta a tăiat bani pentru investiții de peste 12 miliarde lei sacrificând câteva sute de mii de locuri de muncă şi potențialul de creștere economică a României pe termen mediu. A tăiat peste 1,3 miliarde lei de la investiții în autostrăzi ignorând solicitările investitorilor străini și români privind îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Efectele s-au simțit şi anume după primul semestru 2014 România a intrat în recesiune înregistrând cea mai abruptă cădere economică din Uniunea Europeană.

Victor Ponta a aplicat o politică de supraimpozitare a mediului de afaceri şi a românilor cu efecte devastatoare asupra locurilor de muncă din sectorul privat şi a puterii de cumpărare a românilor. Deși mediul de afaceri i-a solicitat lui Victor Ponta să renunțe la taxa de 7 eurocenți pe litrul de carburant şi la taxa pe stâlp acesta se încăpățânează să aplice aceste taxe chiar în condițiile sacrificării locurilor de muncă din sectorul privat. Toate aceste decizii ale lui Victor Ponta au un singur scop: asigurarea banilor pentru finanțarea propriei campanii prezidențiale şi alimentarea buzunarelor clientelei PSD. Aceste decizii luate de Victor Ponta în campania prezidențială vor duce la o factură de peste 15 miliarde lei care va fi suportată de marea majoritate a românilor prin noi impozite şi taxe. Factura va fi suportată cel mai greu de românii care își pierd locurile de muncă în prag de iarnă din cauza reducerii drastice a investițiilor și supraimpozitării mediului de afaceri.

În campania prezidențială Victor Ponta nu suflă o vorbă despre cum va construi bugetul pe 2015 așa cum a procedat şi în 2012 în timpul campaniei pentru alegerile generale. După alegerile din 2012 Victor Ponta pentru a își asigura bani la buget să își satisfacă clientela PSD a introdus peste 36 de impozite şi taxe sacrificând mediul de afaceri. Așa va proceda şi în 2015 când ne vom trezi cu introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice, majorarea accizelor precum şi tăierea investițiilor. Toate acestea vor avea efecte devastatoare asupra locurilor de muncă şi a puterii de cumpărare a românilor.

Dacă Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale este posibil ca românii în 2015-2016 să plătească impozit pe orice, chiar şi pe aerul respirat sau pe fumul care iese pe horn.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.