Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe cuvânt de ministru - Guvernul Dăncilă finanțează construcția de noi muzee naționale

Webcultura
Muzeul Brukhental

Ministrul Culturii, George Ivașcu, a declarat vineri, la prezentarea bilanțului la șase luni de mandat, că Guvernul a asigurat finanțarea multianuală pentru contrucția de noi muzee naționale.

„În ședința de Guvern din 19 iulie am adoptat Ordonanța de Urgență pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii. Prin acest act normativ, Guvernul a aprobat în bugetul ministerului, pentru implementarea programului, alocarea sumei de un miliard de euro, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale", a declarat, vineri, ministerul Culturii, George Ivașcu într-o conferință de presă la Palatul Victoria, conform Mediafax.

Potrivit ministrului, beneficiarii programului sunt autoritățile administrației publice centrale, inclusiv Ministerul Culturii și instituții aflate în subordine, precum și instituțiile administrației publice locale.

„În condițiile acestei ordonanțe avem credința că putem, în sfârșit, asigura finanțarea multianuală pentru obiective importante de infrastructură și de restaurare și conservare a patrimoniului care urmează a fi judicios analizate ca oportunitate și amploare. Am să vă dau câteva exemple: Muzeul Național de Istorie din București, Opera Națională din Cluj, Iași, Craiova, Timișoara, realizarea de muzee naționale noi ca Muzeul Fotografiei, Muzeul Arhitecturii și Construcțiilor”, a completat Ivașcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.