Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul conflictului SUA-Iran, rușii testează o armă de ultimă generație. Racheta supersonică a zburat peste Marea Neagră

racheta iran

Rusia a testat, joi, o rachetă hipersonică în Marea Neagră, în largul fostei regiuni ucrainene Crimeea, în cadrul unui exerciţiu la care a asistat preşedintele Vladimir Putin.

Citește și: Ministrul Muncii revine cu noi detalii despre creșterea vârstei de pensionare: 'Suntem departe de a lua o decizie!'

La exerciţiu au participat aproximativ 30 de nave ale Flotei ruse a Mării Negre şi ale Flotei Nordului, inclusiv crucişătorul Mareşal Ustinov, un submarin şi peste 40 de avioane militare.

În cadrul manevrelor navale au fost lansate rachete de croazieră Kalibr şi rachete hipersonice Kinzhal, informează agenţiile de presă Tass şi Reuters.

"Exerciţiile militare au fost un succes", a declarat amiralul Nikolai Ievmenov, comandantul Forţelor Navale ruse.

Citește și: Mihai Tudose s-a reînscris în PSD / DOCUMENT

Rachetele Kinzhal au fost lansate de avioane multirol MIG-31K, iar rachetele Kalibr de la bordul fregatei Amiral Grigorovici şi al submarinului Kolpino.

Rusia este singura naţiune care are rachete hipersonice, a anunţat la sfârşitul anului 2019 preşedintele Vladimir Putin, avertizând că armata rusă poate distruge orice sistem antibalistic existent sau care poate fi instalat de Statele Unite în Europa ori în altă zonă a lumii.

Prima unitate dotată cu rachete hipersonice Avangard a devenit operaţională în decembrie 2019, iar rachetele hipersonice Kinzhal, lansate din avioane MIG-31, sunt în dotarea armatei ruse din 2018. Vladimir Putin a subliniat că rachetele Avangard depăşesc de cel puţin 20 de ori viteza sunetului, iar cele Kinzhal de zece ori, putând transporta focoase convenţionale ori nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.