Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe lista 'Cei mai căutați' ai Serviciului Secret din SUA, au apărut și infractori în monede digitale

candgnews.com
serviciu secret america

Serviciul secret al SUA - însărcinat cu protejarea persoanelor politice din SUA și efectuarea anchetelor penale - a publicat o listă cu „Cei mai căutați fugari”. Lista conține mai multe persoane care au folosit monede digitale pentru infracțiunile lor.

Allan Garcia, un cetățean din Costa Rica, în vârstă de 36 de ani, este căutat pentru că ar fi gestionat operațiunile zilnice ale Liberty Reserve, o companie care „opera în monedă digitală”.

„Compania s-a transformat într-un centru financiar al lumii criminalității cibernetice, facilitând o gamă largă de activități criminale online, inclusiv fraude pe carduri de credit, furt de identitate, fraudă de investiții, hacking pe computer, pornografie infantilă și trafic de stupefiante”, a spus Serviciul Secret al SUA.

Danil Potekhin, din Rusia, este un alt criminal legat de cripto pe lista Serviciilor Secrete. Între iunie 2017 și aprilie 2018, Potekhin și colegul său Dmitrii Karasavidi au lansat o campanie de phishing care vizează utilizatorii mai multor schimburi valutare digitale. Conform Serviciului Secret, ambele persoane au reușit să retragă o parte din exploatațiile victimelor și să manipuleze piețele valutare digitale.

În America, Serviciul Secret îl urmărește pe Rashawd Lamar Tulloch, un cetățean american de 33 de ani. Tulloch este acuzat că a acționat prin spălarea de bani a anumitor persoane care ajua la fraudarea victimelor de milioane de dolari. Mai exact, Tulloch ar fi condus o operațiune care a convertit plățile în Bitcoin (sau numerar).

Criminalitatea criptografică este o preocupare în creștere. Prezența criminalilor legați de cripto în „Cei mai căutați fugari” ai Serviciului Secret este un indiciu că infracțiunile care provin din lumea criptomonedelor generează mai multă atenție guvernamentală decât oricând.

La începutul acestei luni, Departamentul Justiției a anunțat că ransomware - o infracțiune obișnuită în industria criptografică - va fi prioritizată în același mod ca terorismul. Anunțul a venit în mijlocul atacului  ransomware care a vizat Colonial Pipeline.

G7 s-a aliat cu Departamentului Justiției câteva zile mai târziu, angajându-se să lupte împotriva atacurilor ransomware alimentate de criptomonede, notează decrypt.co

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.