Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe un stick USB ce îi aparţinea lui Cherif Chekatt, autoritățile au găsit o înregistrare video cu depunerea jurământului față de Statul Islamic

Stirile ProTV
Cherif Chekatt, atacator franța

O înregistrare video ce prezintă depunerea unui jurământ de credinţă faţă de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a fost găsită pe un stick USB ce îi aparţinea lui Cherif Chekatt, autorul atentatului din 11 decembrie asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg, a anunţat sâmbătă o sursă judiciară, confirmând o informaţie a săptămânalului Marianne, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

citește și: Ziua de 22 decembrie 1989 - Fuga Ceaușeștilor și citirea Proclamației CFSN. Numărul morților crește dramatic în perioada următoare

Atentatul s-a soldat cu cinci morţi şi 11 răniţi. El a fost revendicat de organismul de propagandă al grupării jihadiste SI la câteva minute după moartea, sub tirurile de ripostă ale poliţiştilor şi după 48 de ore de urmărire, a acestui delincvent recidivist de 29 de ani, care avea emisă pe numele său o fişă S pentru radicalizare islamistă. Această revendicare a fost calificată drept "oportunistă" de guvernul francez.

Atacul de la Strasbourg a fost al treilea incident mortal din Franţa din acest an considerat în mod oficial drept act terorist. În luna mai, un francez născut în Cecenia a ucis un bărbat şi a rănit alte cinci persoane cu un cuţit în apropierea Operei din Paris. Două luni mai târziu, un infractor mărunt devenit terorist islamist a ucis patru persoane, printre care un jandarm care se oferise în schimbul eliberării unui ostatic civil, într-o serie de atacuri în oraşele Carcassonne şi Trebes.

Peste 230 de persoane au fost omorâte în atacuri teroriste în Franţa în 2015 şi 2016, majoritatea fiind revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.