Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe urmele comorii din Castelul Dresda: Zeci de scafandri caută într-un canal din Berlin dovezi despre un celebru jaf din Dresda

www.ziardecluj.ro
scafandri

Scafandrii din Poliţia germană au început să cerceteze duminică o porţiune a unui canal din Berlin încercând să găsească dovezi despre un jaf celebru din 2019, când zeci de bijuterii de mare valoare au fost furate dintr-un muzeu din oraşul Dresda, informează DPA, potrivit Agerpres.

Aproximativ 20 de scafandri din întreaga Germanie examinează o porţiune de 150 de metri din Landwehr Canal din sud-estul Berlinului sub coordonarea Poliţiei din Dresda.

"Cercetarea va dura ceva timp", au anunţat reprezentanţii Poliţiei din Dresda, fără să facă alte precizări.

La aproximativ trei ani după jaful comis la Muzeul Grunes Gewolbe (Seiful Verde), o mare parte dintre artefactele furate au fost recuperate în prima parte a acestei luni, când 31 de obiecte a fost localizate la Berlin şi trimise la Dresda, unde sunt în prezent examinate.

Găsirea obiectelor care lipsesc în continuare ar reprezenta rezultatul unui acord semnat de unul dintre acuzaţi şi procurori, care a fost aprobat de o instanţă de judecată.

Pe 25 noiembrie 2019, doi hoţi au pătruns printr-o fereastră în Muzeul Grunes Gewolbe din Castelul Dresda şi au spart cu un topor o vitrină din care au furat o comoară ce data din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea.

Aproximativ 4.300 de diamante şi alte pietre preţioase au fost furate. Valoarea lor a fost estimată la 113 milioane de euro, însă reprezentanţii muzeului german consideră că acele exponate sunt nepreţuite. Pagubele provocate în timpul jafului au fost estimate la peste 1 milion de euro.

Şase bărbaţi sunt judecaţi în prezent pentru furt şi incendiere premeditată, după ce o staţie de transmisie electrică a fost afectată de un incendiu care a dezafectat semafoarele şi alarmele de securitate din Dresda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.