Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe urmele 'firului roșu': Care ar fi, de fapt, motivul pentru numirea lui Darius Vâlcov în Guvernul Dăncilă

Valcov

Analistul economic Radu Soviani comentează pe blogul său numirea lui Darius Vâlcov în funcția de consilier de stat în Guvernul Dăncilă. Acesta susține că, prin revenirea în guvern  a lui Viorel Ștefan – vicepremier și Darius Valcov - consilier de stat, „strategii de lungă durată” ai PSD vor „albirea sumelor provenite din infracțiuni”.

"Nu sunt decat doua explicatii ale acestei decizii:

- O confirmare suplimentaria a mizei modificării codului fiscal si intregii tevaturi cu contributii mutate, impozit pe venit global, etc. Ar fi a treia consecutiva dovedita de noul cabinet dupa numirea lui Viorel Stefan ca vicepremier fara portofoliu si dupa includerea in programul de guvernare a frazei pe care eu semnalat-o pentru prima data, inserata in programul de guvernare si anume: Prin introducerea planurilor de conformare de la un anumit moment dat, astfel încât toate companiile să aibă asigurat un cadru predictibil pentru viitor, fără a exista teama că anumite greșeli din trecut vor mai putea apăsa asupra activității ulterioare.

- Liviu Dragnea este capcanat prin Darius Valcov. Liviu Dragnea trebuie sa stie ca Darius Valcov nu este o victima a statului paralel, din moment ce el si-a recunoscut vinovatia si a propus chiar un acord de recunoastre a vinovatiei procurorilor DNA. El este o persoana ,,prinsa” de stat, care a initiat un acord de recunoastere a vinovatiei (respins de DNA pentru a cauta si alti infractori, pe care, drace, nu i-a mai gasit). Paralel sau nu", scrie Soviani pe blogul personal.

Atac fără precedent la adresa lui Iohannis: 'Este prizonierul neputincios al PSD-ului. Ar trebui să anunțe de pe acum că nu mai candidează în 2019'

„Opinez ca Darius Valcov a ajuns consilier de stat (in opinia mea, de neeacceptat), asa cum a ajuns si Liviu Voinea viceguvernator BNR. Voinea ,,l-a rugat” pe Ponta (atunci presedinte de partid) sa il plaseze la BNR. Opinez ca si Darius Valcov a ajuns consilier de stat, pentru ca ,,a rugat” pe cineva. Pentru ca, nu-i asa, dupa ce Ponta a acceptat ruga lui Voinea de a fi plasat viceguvernator, Ponta a mai acceptat o ruga: succesorul lui Liviu Voinea la ,,ministerul bugetului” a fost cine? Ati ghicit, Darius Valcov. Pozitie din care a fost si saltat de DNA, dar a mai ramas cateva zile ministru.

Si inca ceva. Fostul ministru de finante, Ionut Misa, a fost ministrul care, in baza acordurilor de schimb de informatii intre Romania si alte peste 106 de state, pe deplin functionale in mandatul sau, nu a facut efectiv nimic. In baza acestor acorduri, fiscul roman ar fi trebuit sa fi ajuns deja si sa fi recuperat deja, in opinia mea, peste un miliard de Euro doar anul trecut (din cele 30 de miliarde de Euro estimate de mine), bani proveniti din infractiuni de beneficiarii reali ai Romaniei, nedeclarati in Romania, care asteapta ,,amnistia” in fapt sume furate si parcate in diverse jurisdicitii fiscale pana de curand de neatins. Dar Misa nu a recuperat niciun ban prin folosirea acestor acorduri de liber schimb, intarind ,,firul rosu”. S-a ocupat in schimb de declaratia 600, TVA splitt, confiscarea de sume ce ar fi trebuit sa alimenteze fondurile private de pensii, supra-acciza si alte masuri primitive. Banii proveniti din infractiuni? Neatinsi.

Previziune SUMBRĂ pentru Viorica Dăncilă: 'Acest guvern nu va rezista dintr-un motiv foarte simplu'

Iar acum prin revenirea in guvern  a lui Viorel Stefan – vicepremier (ministru de finante la momentul in care scriam articolul respectiv) si Darius Valcov care  ,,se regaseste” in calitate de consilier de stat (al lui Dancila), imi este foarte clar ce vor strategii de lunga durata (azi ai PSD, in trecut ai USR, ai PNL, PD, etc): albirea sumelor provenite din infractiuni.”, comentează Soviani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.