Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe urmele lui Victor Ponta: Ce are Sorin Grindeanu în comun cu fostul premier PSD / VIDEO

Inquam Photos / George Calin
sorin grindeanu Inquam Photos

Sorin Grindeanu are origini în Gorj, acolo unde e deputat și Victor Ponta, fostul premier dat de PSD. Tatăl lui Sorin Grindeanu s-a născut în satul Pocruia, din localitatea Tismana. Acolo trăiesc rudele lui Sorin Grindeanu: unchi, mătuşi, verişori şi nepoţi. Acestea spun că nu prea l-au văzut pe Sorin Grindeanu prin satul lor, unde îşi are rădăcinile. Ultima dată a fost în urmă cu 20 de ani, la nunta unui verişor, fiica Mariei Procopie, mătuşa sa şi cea mai în vârstă dintre cei cinci fraţi şi surori care mai sunt în viaţă, scrie adevarul.ro.

Citește și: Gigi Becali a TURBAT: Ce nume vrea să pună echipei sale de fotbal

Vasile Grindeanu, unchiul premierului desemnat speră că nepotul său va face lucruri bune în fruntea ţării: "E un băiat finuţ, mai retras. Este un băiat bun, la locul lui. Nu a fost o surpriză că a fost desemnat prim-ministru, pentru că era în cărţi chiar de prima dată. Sper că va face bine pentru România (...). După câte îl ştiu, Sorin Grindeanu este demn pentru acest post, mai ales că PSD a câştigat detaşat în Timiş. (...) Eu sper să respecte programul PSD, deşi sunt cam multe promisiuni. Om trăi şi om vedea. Numai să fie lăsat de alţii.

Citește și: Vești TRAGICE despre regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a

Tatăl dânsului este fratele meu şi s-a născut în Pocruia, dar fiul său, primul ministru desemnat, s-a născut în Caransabeş. Iar tatăl lui, adică fratele meu, s-a născut aici unde trăiesc eu acum. Tatăl lui Sorin continuat, apoi, liceul la Baia de Aramă şi pe urmă a dat la facultate la Matematică, la Timişoara. Apoi a luat post de profesor la Liceul pedagogic din Caransebeş. Sorin l-a urmat pe tatăl lui şi a fost tot la facultatea de matematică de la Universitatea de Vest din Timişoara. (...) El cât a fost mic a stat mai mult la bunicii din partea mamei, adică în Borlovenii Vechi, în Caraş Severin. Acolo şi-a petrecut copilăria“.

Citește și: Barack Obama, ținta unei farse cu oameni de zăpadă / FOTO

Unchiul lui Sorin Grindeanu ne povesteşte că fratele său, Nicolae, vine frecvent în Pocruia, ultima vizită fiind chiar în vara trecută: „Tatăl lui Sorin Grindeanu a fost şi în vara aceasta la Pocruia. Vine pentru că se trage de aici. El şi-a făcut casă în Caransebeş. Când vine în Pocruia, stă la mine. A venit cu prieten. A mers la cimitir la părinţi. Nu a stat mult, cam 4-5 ore şi a plecat“.

În satul Pocruia mai trăieşte şi Maria Procopie, mătuşa prim-ministrului desemnat. Bătrâna are 76 de ani povestește: „Familia Grindeanu de la noi se trage. (...) Tatăl său a fost profesor de matematică şi fizică. Tatăl său a fost deştept. Cel mai deştept din toţi fraţii noştri. A avut ambiţie să plece şi să trăiască bine, că noi am fost necăjiţi. Am fost o familie săracă, pentru că părinţii noştri se descurcau cam greu“, ne spune Maria Pricopie. Bătrâna are încredere că nepotul ei va face lucruri bune în fruntea ţării: „Mă bucur că a fost numit prim-ministru. Să fie sănătos şi cuminte, ca să poată să ajute pe toată lumea. (..) “, a spus Maria Procopie pentru adevarul.ro.

Citește și: VIDEO Megastarul Mariah Carey s-a făcut de râs în faţa miilor de newyorkezi prezenţi în Times Square cu ocazia concertului de Anul Nou

Maria Procopie trăieşte dintr-o pensie de numai 430 de lei. Bătrâna muncit timp de 12 ani la Arta Casnică Tismana. A lucrat acasă la război feţe de masă sau ştergare. „Lucram acasă la război. Ţeseam şi le duceam pe urmă acolo, după care ne primeam salariul. Mergea bine Arta Casnică. Toţi de prin sat avem pensii de acolo. S-a desfiinţat Arta Casnică şi am rămas la pensie. Am şi eu doi copii. Fata este măritată în sat, iar băiatul (n.r. - verişorul lui Sorin Grindeanu) lucrează la pompieri în Tismana“, ne mai spune Maria Procopie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.