Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedeapsă exemplară pentru fratele unuia dintre atentatorii de la Bataclan

ostatici paris bataclan

Fratele unuia dintre atentatorii sinucigaşi care au comis atacurile din noiembrie de la Paris şi alţi şase arestaţi preventiv au fost condamnaţi miercuri de justiţia franceză la pedepse situate între şase şi nouă ani de închisoare pentru că au fost în Siria în perioada decembrie 2013-aprilie 2014, informează AFP.  Pedeapsa cea mai aspră a fost pronunţată împotriva lui Karim Mohamed-Aggad, al cărui frate Foued, care se întorsese din Siria, a fost identificat ca fiind unul dintre atacatorii kamikaze din sala de concerte pariziană Bataclan, unde atacurile din 13 noiembrie au făcut cei mai mulţi morţi: 90 din 130 în total. Aceste pedepse pentru cei şapte bărbaţi, cu vârste între 24 şi 27 de ani şi toţi originari din estul Franţei, prevăd toate o perioadă de două treimi care nu poate fi redusă.

'Intenţionăm să facem apel', a reacţionat avocata lui Karim Mohamed-Aggad, Francoise Cotta. În opinia sa, acesta este 'un tribunal aservit, care a emis o decizie dictată de frică, într-o Franţă căreia îi este frică'.

În timpul procesului, toţi cei şapte acuzaţi au subliniat că s-au întors în Franţa, după două-trei luni cât s-au aflat în Siria, pentru a nu lua parte la luptele între grupările rebele. Ei au încercat să convingă tribunalul că, în pofida faptului că s-au dus să lupte împotriva regimului sirian şi să se ralieze cu Mourad Fares, recrutor bine cunoscut de serviciile de recrutare franceze, ei nu au dorit să se ralieze grupării jihadiste Stat Islamic. Ei au afirmat că au fugit din Siria după ce au constatat certuri între rebeli. Unul dintre ei a dat asigurări că expediţia lor a avut doar un scop religios, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.