Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedeapsă ridicolă pentru eleva care și-a snopit în bătaie o colegă: 'Este singura măsură pe care școala o poate aplica'

Getty Images
elevi mască

Minora de 11 ani care şi-a lovit colega de clasă şi eleva care a filmat incidentul petrecut săptămâna trecută, la Liceul de Arte "Hariclea Darclee" din municipiul Brăila, au primit nota 4 la purtare, potrivit informaţiilor făcute publice de directorul instituţiei de învăţământ, Gigi Antonescu.

"Elevele au fost colege de bancă şi prietene foarte bune. Totul a fost premeditat, totul a fost gândit. De abia aşteptăm să vină ziua de joi, ca să o batem pe... Se observă şi pe video că telefonul porneşte când eleva merge să o lovească. (...) Am înţeles că eleva care a fost lovită este crescută doar de tată, nu are o situaţie tocmai fericită acasă. Deciziile luate le privesc atât pe eleva agresoare, cât şi pe cea care a filmat, ambele au nota 4 la purtare. Sancţiunea scăderii notei la purtare este singura măsură coercitivă asupra unui elev pe care şcoala o poate aplica, pentru că exmatricularea nu se mai poate aplica nici măcar la elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, începând din 2020", a declarat Gigi Antonescu, informează Agerpres.

Tatăl elevei agresate a făcut plângere la poliţie, unde a prezentat şi înregistrarea video realizată de colega de clasă, în care se vede cum fata lui este lovită în mod repetat, iar poliţiştii brăileni au deschis dosar de cercetare penală în acest caz.

"În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că, în data de 17.02.2022, în jurul orei 9,30, în sala de clasă a unei unităţi şcolare din municipiu, minora ar fi fost lovită de o colegă, în vârstă de 11 ani, din Brăila, incidentul fiind filmat cu telefonul mobil de o altă elevă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.