Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedeapsa unui activist din opoziţia rusă a fost redusă de la patru ani la un an şi jumătate, în urma contestării de anul trecut la Moscova

inchisoare

Un tribunal rus a redus pedeapsa unui manifestant condamnat la una dintre cele mai mari pedepse în urma contestării care a zguduit Moscova vara trecută, relatează AFP.

Hotărârea prin care Konstantin Kotov a fost condamnat la patru ani de închisoare a fost anulată şi înlocuită luni cu o condamnare la un an şi şase luni de închisoare, a anunţat instanţa, citat de agenţiile ruse de presă, potrivit news.ro.

Citește și: Victor Ciutacu a EXPLODAT la adresa lui Traian Berbeceanu: Penalul ăsta lucrează în MAI ca ditamai șef de cabinet al comandantului celulei de criză

Arestat la 10 august, acest programator informatic în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de participare ”în mod repetat” la adunări neautorizate ale opoziţiei în primîvara şi vara trecute.

La sfârşitul lui ianuarie, Curtea Constituţională a dispus ca procesul să fie revizuit - o hotărâte rară în cazuri cu caracter politic.

Citește și: Avocatul Poporului CONFIRMĂ: Polițiștii dau AMENZI după cum au chef, în plină stare de urgență

Mii de persoane au participat în iulie şi august, aproape în fiecare weekend, la manifestaţii în capitala rusă, în semn de protest faţă de respingerea candidaturilor unor reprezentanţi ai opoziţiei în alegerile locale. Acestea au fost cele mai importante protete de la întoarcerea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012.

Mai mulţi manifestanţi au fost condamnaţi la pedepse dure cu închisoarea, cu privire la ”violenţe” împotriva poliţiei, iar alţii au fost eliberaţi sau au fost condamnaţi la pedepse mai clemente în urma mobilizării unei susţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.