Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pediatrii cer interzicerea lovirii copiilor de către părinţi. Se reclama actuala lege ca fiind 'periculos de vagă'

facebook
copil agresat baiat

Federaţia pediatrilor britanici a cerut miercuri interzicerea lovirii copiilor de către părinţi în Anglia şi Irlanda de Nord, criticând actuala lege ca fiind "periculos de vagă" deoarece permite aplicarea de pedepse "rezonabile" copiilor, informează AFP.

Scoţia a adoptat în 2019 o lege care interzice lovirea copiilor de către părinţi, devenind prima naţiune dintre cele patru care alcătuiesc Regatul Unit care incriminează pedepsele corporale aplicate copiilor. Ţara Galilor i-a urmat exemplul în 2022.

Colegiul Regal de Pediatrie şi Sănătate Infantilă a solicitat miercuri să se procedeze la fel în Anglia şi Irlanda de Nord, eliminând din lege argumentul "pedepsei rezonabile".

Instituţia cere partidelor politice "să îşi ia angajamente semnificative cu privire la această problemă importantă legată de drepturile copiilor", în condiţiile în care în acest an vor avea loc alegeri legislative în Marea Britanie.

Unele forme de pedepse corporale pot fi legale, în timp ce altele nu

"Legile actuale privind pedepsele fizice sunt nedrepte şi periculos de vagi", este de părere pediatrul Andrew Rowland, directorul departamentului de protecţie a copilului din cadrul Colegiului. "Ele creează o zonă gri în care unele forme de pedepse corporale pot fi legale, în timp ce altele nu", a explicat specialistul.

Acest pediatru povesteşte că se află "frecvent" în situaţia în care au fost comise violenţe fizice împotriva unui copil, dar că întâmpină dificultăţi în a explica regulile părinţilor, din cauza ambiguităţii legii.

"Această lipsă de claritate a legii poate chiar spori complexitatea identificării cazurilor de abuz asupra copiilor", a explicat el.

Membră a guvernului: „Este de competenţa părinţilor să îşi disciplineze copiii”

O membră a guvernului conservator a exclus însă miercuri dimineaţă orice modificare, afirmând că legea actuală din Anglia este "foarte clară" şi că "este de competenţa părinţilor să îşi disciplineze copiii". Declaraţia a fost făcută de secretarul şef al Trezoreriei, Laura Trott, pentru postul de televiziune Sky News.

Suedia a interzis aplicarea de pedepse corporale copiilor încă din 1979. În 2019, Franţa a devenit cel de-al 56-lea stat care a interzis acest tip de violenţe fizice, potrivit agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.