Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedro Sanchez şi Quim Torra au avut o primă întrevedere 'pentru readucerea Spaniei la normalitate'

www.rte.it
pedro sanchez

Noul şef al guvernului de la Madrid, Pedro Sanchez, şi liderul regiunii catalane, Quim Torra, au avut o primă întrevedere luni, la Madrid, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Scopul întâlnirii a fost 'luarea primelor măsuri pentru readucerea Spaniei la normalitate', a scris Sanchez pe Twitter, într-o postare însoţită de o fotografie a celor doi oameni politici. 

Pedro Sanchez a mai spus că va continua să insiste asupra respectării Constituţiei spaniole, sperând că dialogul între cele două părţi va conduce la o mai mare înţelegere. 

Conform relatărilor din presă, Torra intenţiona să propună o serie de reforme economice şi sociale în Catalonia, dar nu şi să facă presiuni pentru independenţa regiunii. 

Înaintea întâlnirii cu premierul spaniol, liderul catalan a afirmat pe Twitter că este nerăbdător să afle care sunt intenţiile lui Sanchez în legătură cu 'situaţia proastă' pe care 'statul spaniol a creat-o în Catalonia'.

Citește și: Recep Tayyip Erdogan a depus jurământul, pentru un nou mandat de cinci ani cu puteri sporite la conducerea Turciei - VIDEO

Quim Torra, desemnat de fostul lider catalan demis, Carles Puigdemont, să-i succeadă în funcţie, a declarat anterior că va continua demersurile acestuia pentru secesiunea Cataloniei. 

Noul guvern catalan, prezidat de Joaquim (Quim) Torra, a depus jurământul la data de 2 iunie, intrarea sa în funcţie punând capăt în mod automat tutelei impuse acestei regiuni de către Madrid după tentativa de secesiune din toamna trecută. 

Quim Torra a lansat atunci un apel la discuţii cu noul şef al guvernului de la Madrid, socialistul Pedro Sanchez, învestit în aceeaşi zi după căderea guvernului conservatorului Mariano Rajoy. Torra l-a invitat pe Sanchez 'să discute', 'să-şi asume riscuri' şi să negocieze 'de la guvern la guvern', exprimându-şi 'dispoziţia clară la dialog'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.