Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan a depus jurământul, pentru un nou mandat de cinci ani cu puteri sporite la conducerea Turciei - VIDEO

© Murat Cetinmuhurdar, Presidential Press Service
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus luni jurământul, pentru un nou mandat de cinci ani cu puteri sporite la conducerea Turciei, în fruntea căreia se află din 2003, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ales confortabil pe 24 iunie cu 52,6 % din voturi, Erdogan (64 de ani) a depus jurământul în parlament, angajându-se în special să apere principiile Turciei laice fondate de către Mustafa Kemal Ataturk şi să-şi îndeplinească sarcina în mod 'imparţial'. 

Însoţit de soţia sa Emine, Erdogan a fost întâmpinat cu o salvă de aplauze la sosirea la parlament, unde o alianţă dominată de partidul său islamo-conservator, AKP, deţine majoritatea.

Citește și: Opoziţia din Turcia face apel la anularea sau amânarea ceremoniei de învestire a preşedintelui, din cauza accidentului de tren

După depunerea jurământului, Erdogan va prezida o ceremonie la palatul prezidenţial, inaugurând o nouă eră în istoria modernă a Turciei, cu trecerea la un sistem prezidenţial, după o revizuire constituţională adoptată prin referendum în aprilie 2017. 

Accederea sa la această ''hiperpreşedinţie'' survine la doi ani după o tentativă eşuată de puci, pe 15 iulie 2016, întreprinsă de militari rebeli şi urmată de vaste epurări, îndeosebi în armată, poliţie şi administraţie, cu arestarea sau demiterea a zeci de mii de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.