Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pedro Sanchez urmează să-şi anunţe vineri decizia cu privire la convocarea unor eventuale alegerii anticipate,

realitatea.net
pedro sanchez

Şeful Guvernului spaniol Pedro Sanchez urmează să-şi anunţe vineri decizia cu privire la convocarea unor eventuale alegerii anticipate, după ce deputaţii i-au respins miercuri primul buget, a anunţat Guvernul, relatează AFP preluată de news.ro.

Decizia lui Pedro Sanchez urmează să fie comunicată în urma şedinţei Consiliului de Miniştri de vineri, a declarat o sursă guvernamentală pentru AFP.

O majoritate de 191 din 350 de deputaţi au adoptat miercuri amendamente vizând să blocheze bugetul - iniţiate de către Partidul Popular (PP, dreapta), Partidul Ciudadanos (liberali) şi două partide separatiste catalane, ceea ce a condamnat textul înainte ca măcar să fie supus votului.

În urma acestei înfrângeri, convocarea unor alegeri legislative pare mai mult ca probabilă, în pofida faptului că Sanchez, care a plecat de la Camera Deputaţilor imediat după vot fără să facă declaraţii, poate, în mod teoretic, să prelungească ultimul buget şi să rămână la putere.

Datele de 26 mai - a alegerilor europene, municipale şi regionale - sau de 28 aprilie au fost evocate în presă drept date posibile ale unui scrutin.

Aflat la conducerea unui Guvern - ultraminoritar -, susţinut doar de 84 din cei 350 de deputaţi, liderul socialist a promis când a ajuns la putere, în iunie, să convoace rapid alegeri, după care s-a răzgândit şi a decis să prezinte un buget, într-o încercare de a se menţine la putere până la sfârşitul legislaturii, în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.