Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peisaj de poveste la Straja. Zăpada a ajuns la 30 de centimetri

economica.net
avion zapada

Stratul de zăpadă din staţiunea montană Straja, din judeţul Hunedoara, atinge, vineri, grosimea de aproximativ 30 de centimetri, după ce în ultimele două zile a nins. Peisajul de poveste a fost surprins în imagini devenite virale pe Facebook, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peisajele spectaculoase create de zăpadă, în stațiunea Straja, au devenit virale, fiind distribuite, în trei ore, de aproape 100 de persoane.

Salvamontiștii susțin că stratul de omăt depus în ultimele 48 de ore este de aproximativ 30 de centimetri, fiind condiţii bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Citește și: La final de mandat, Hans Klemm face mărturisiri despre regresul din Justiție în ultimii 3 ani:' O frustrare pe care o am'

„A nins azi-noapte și ieri. Nu e tasată, stratul de zăpadă măsoară vreo 25-30 de centimetri, peste tot. A nins peste tot, și în Lupeni un pic, dar în sus, spre munte și în zona schiabilă, pe drumuri, peste tot. A început sezonul de schi la Straja, de săptămâna trecută, au făcut cei de acolo zăpadă artificială. Probabil în weekend se va extinde zona schiabilă, pentru că a nins mai mult. Este deschisă pârtia Constantinescu, deocamdată, administratorul de pârtie va decide dacă se va extinde. Pârtia are mult mai mare lungimea, dar deocamdată pe 1000-1500 de metri se schiază", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ovidiu Bodeanu, directorul Serviciului Salvamont Hunedoara.

Turiștii sunt sfătuiți să ceară informaţii salvatorilor din zonă și să aibă echipament adecvat.

„Să treacă pe la Salvamont dacă vor să iasă în afara pârtiilor, să facă ieșiri în afara zonelor schiabile, pe zona de creastă. Să treacă pe la Salvamont, pentru că sfaturile lor sunt esențiale, legate de vreme, de echipament. În primul rând, echipamentul adecvat acestei perioade de iarnă", a spus Bodeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.