Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peisaje, flori, portrete de Octav Băncilă, Tia Peltz, Georges Mazilu, Jules Perahim, vândute la Artmark

Artmark
arta artmark

Peisaje, flori, portrete cu semnăturile unora dintre cei mai apreciaţi pictori şi sculptori moderni şi contemporani au fost vândute, joi seară, la Artmark, în Licitaţia patrimoniului unei Anticariat Bucureştean. Preţul de pornire pentru toate loturile a fost de 100 de eurom, potrvit news.ro.

În prima parte a sesiunii, din cele 170 de loturi, vândute cu un total de 98.250 de euro, o rată de adjudecare de 97,06%, au fost adjudecate lucrări şi opere de Tia Peltz, Marcel Guguianu, Georges Mazilu, Jules Perahim, Octav Băncilă, Paul Verona, Theodor Aman, Constantin Piliuţă, Paul Gherasim, Rudolpf Negely, între alţii.

„Cuminţica”, o lucrare în tempera pe hârtie de Tia Peltz, a fost adjudecată la 3.500 de euro, „Muză”, bronz de Marcel Guguianu, a fost adjudecat cu 2.500 de euro, „Les deux chapeaux”, cromolitografie de Georges Mazilu, a fost vândută la preţul de 2.250 de euro, „Portret de bărbat”, ulei pe pânză de Octav Băncilă, a fost adjudecat la 2.000 de euro, două lucrări de Rudolf Negely - „Golf în Adriatică” şi „Canal veneţian” - şi-au găsit proprietar la 1.700, respectiv 1.600 de euro.

Citește și: ALERTĂ SURSE Falimentara City Insurance CĂLCATĂ de procurorii PICCJ - Se ridică documente ...

Au mai fost adjudecate şi „Odaliscă cu mărgăritare”, lucrare realizată în acvaforte şi ac pe hârtie vărgată de Theodor Aman, la 1.400 de euro. „Târg la Tulcea” de Paul Verona a fost vândut contra sumei de 1.300 de euro, iar „Grădina reginei Maria la Balcic”, ulei pe carton de Elena Müller-Stăncescu, a fost vândut la 900 de euro.

Licitaţia a avut loc în format hybrid, online, prin telefon şi cu prezenţă limitată în sala de la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Licitaţia patrimoniului unui Anticariat Bucureştean - partea a II-a va avea loc pe 28 septembrie, doar online, de la ora 19.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.